Веган кето дулсе де лече със стевия
Веган кето дулсе де лече със стевия- ако се храните веган, без глутен, кето, нввмх, то тази рецепта е за вас и ще ви хареса със сигурност!
Нека да започнем от там: Какво е дулсе де лече? Не, това не е екзотично място или името на призрачен град в Латинска Америка, а уникално сладък крем- с вкус на карамел и шоколад, който със сигурност ще очарова вас и изненада изключително приятно гостите ви.
Името „дулсе де лече” идва от испански език и в буквален превод означава „сладко мляко”. Преданието разказва, че прислужницата на Хуан Мануел де Росас (губернатор на Буенос Айрес, живял в средата на 19-ти век) често му приготвяла „лечада”. Това била вид сладка напитка, приготвяна от сварено мляко и полукарамелизирана захар. Един ден се случило така, че улисана в работата си тя забравила въпросната напитка на котлона. Когато се сетила за нея- тя вече приличала на гъста смес с кафеникав цвят. Оказало се, обаче, че получения крем съвсем не е за изхвърляне, а напротив….
Това, съвсем накратко, е историята на прословутия сладък крем „Дулсе де лече“. Неговата тайна била вече открита- сваряване на бавен огън на кондензирано мляко и малко захар.
Днес, „дулсе де лече” е много популярен десерт, в целия свят! Въпреки това, нашето предложение за „веган кето дулсе де лече със стевия” е наистина уникално! Причината е, че освен също толкова вкусен, като оригинала, е и напълно подходящо за всякакви диети и хранителни режими.
Начин на приготвяне
Сложете кокосовото мляко в малка касерола на котлона.
След като загрее добавете стевията за десерти и сладкиши и бакпулвера.
Намалете степента на котлона, защото сместа започва да се пени.
Разбърквайте и дръжте на котлона около 20 – 30 минути.
Свалете от котлона и прехвърлете в стъклен съд или буркан.
Консумирайте вашия „Веган кето дулсе де лече със стевия“ с удоволствие и без приреснения, в компанията на любимите ви хора!