Тропически коктейл със стевия

Тропически коктейл със стевия– изключително подходяща напитка, и то не само за летните жеги. Видно от неговото съдържание, този тропически коктейл е лек, приятен и полезен, подходящ за включване във всякакви диети и различни хранителни режими.

Без захар!
Без изкуствени подсладители!

Разбира се, ако добавите някаква алкохолна напитка към вашия вариант на този коктейл, то и неговото предназначение ще стане съвсем различно…. но това е въпрос на вкус!

 

Коктейлът, чието име, буквално преведено, означава опашка на петел, е смес от различни продукти, обикновено напитки за консумация. Понякога под коктейл се разбират и смеси, предназначени за други цели, например коктейл Молотов

Коктейлите се делят най- общо на алкохолни и безалкохолни, както и на топли и студени. Типични съставки за безалкохолните коктейлите са: цели плодове, мед, сосове или кремове, подправки. Някои видове коктейли, като флип например, съдържат исурово яйце.

В зависимост от съставките, коктейлите имат различни предназначения: да тонизират или да отпускат, да възбуждат апетита (аперитиви) или да служат за приятен финал на храненето и т.н., и т.н.

В повечето случаи, съотношенията на продуктите в рецептата за коктейл трябва стриктно да се спазват. В нашия случай обаче, въпреки че сме ви дали изрични указания относно нужните продукти и начина на приготвяне му, редът на смесването им е без значение

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Нарежете кивито и бананът, след което ги разбийте в блендер. В подходящ съд смесете всички останали продукти, включително онези, които вие сте решили да добавите. Разбийте добре и тях, а после добавете стевията (тази, която сме включили в рецептата, е четири пъти по- сладка от захарта).

Изсипете готовия коктейл в подходяща чаша и се наслаждавайте в компанията на любимите си хора!