Торта със стевия
Торта със стевия на прах– една чудесна рецепта, изпратена ни от наши руски приятели. Приготвянето й не е чак толкова лесно, но резултатът е изключителен.
В началото, ще направим едно малко, но задължително уточнение, че количеството стевия на прах, което трябва да сложите в тази торта, а и във всичките рецепти със стевия на прах, които сме публикували в нашия сайт, е въпрос на вкус. Това, което трябва да знаете е, че продукт стевия на прах е 4-5 по- сладък от захарта!!!
Начин на приготвяне
В началото, разбиваме яйцата, като отделяме белтъка от жълтъка, белтъците слагаме в хладилник приблизително за половин час.
След това, разбиваме отделените жълтъци и минаваме през сито, добавяме изварата, добавяме крема сиренето, сметаната, стевията, лимонената кора и разбиваме до получаването на хомогенна смес.
Охладените белтъци разбиваме с ванилия на миксер до образуването на пяна. Внимателно добавяме към сместта, като не нарушаваме структурата
Тавата постиламе с фолио, върху нея разстиламе подготвеното тесто. Включваме фурната и оставяме да загрее до температура от 180 градуса. Поставяме тавата приблизително на около 50 минути. За да определим дали е готова нашата торта или не, ще я прободем с тънка дървена пръчка, като например клечка за зъби. Обърнете внимание на това, че тортата трябва да се извади тогава когато е напълно изстинала. Покриваме я с плодове и натрошени орехи.
Изпечете до готовност- докато не придобие златист цвят и плодовете на омекнат.
Изстиналата торта нарежете на парчета и сервирайте.