Торта двоен мус със стевия

Валерия Христова ни представя рецепта за торта двоен мус със стевия без захар.
Тя използва стевия и еритритол, които са естествени заместители на захарта, не съдържат калории, нямат негативен ефект над зъбите и са подходящи за хранителни режими като кето, нисковъглехидратно хранене, калориен дефицит и други. Също са подходящи за диабетици.

.

Торта двоен мус със стевия без захар

Необходими продукти:

  • 2 пакетчета желатин
  • 250 мл течна неподсладена сметана 35%
  • 250 мл мляко /аз ползвах бадемово/
  • 1 ч.л. ванилия
  • 80 г подсладител /смесих по 40 г стевия с еритритол/
  • 50 г натурално какао или на вкус

За белия мус

  • 2 броя желатин
  • 250 мл течна, неподсладена сметана
  • 250 мл мляко /ползвах бадемово/
  • 1 ч.л. ванилия
  • 60 г подсладител /смесих стевия с еритритол/

Време за приготвяне:

  • Подготовка на желатина – 15-20 минути
  • Подготовка на муса – 15-20 минути
  • Прибира се в хладилника – 2 часа
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Торта двоен мус със стевия и еритритол

ВАЖНО!!!:

  • Стевия и еритритол са естествени подсладители, здравословни заместители на захарта. В тях няма калории и не оказват влияние върху нивото на кръвната захар. Могат да се включват във всякакви диети и здравословни режими на хранене: кето, нисковъглехидратно хранене, калориен дефицит и други.
  • Подходящи са и за диабетици!

Начин на приготвяне:

  1. Разтваряте двете пакетчета желатин в 4 суп. л. студена вода
    /60 мл/.
  2. Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона на среден огън.
  3. Бърка се, но не бива да завира. Като видите, че отстрани се появяват балончета, намалете котлона почти докрай.
  4. Вземате набъбналия желатин и директно го изсипвате в сместа. Не е нужно да го разтваряте на водна баня.
  5. Бъркате, докато желатинът се разтопи. Сваляте сместа от котлона и оставяте да се охлади.
  6. След това изсипвате в подходяща форма. Когато изстине, прибирате в хладилника да стегне. За около 2 часа е готово. Чак тогава правите бялата част.
  7. За белия мус цялата процедура се повтаря. Разтваряте желатина в 4 суп. л. студена вода и оставяте настрани да набъбне.
  8. Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона, на среден огън.
  9. Бърка се, но не бива да завира. Като видите, че отстрани се появяват балончета, намалете котлона почти докрай.
  10. Вземате набъбналия желатин и директно го изсипвате в сместа. Не е нужно да го разтваряте на водна баня.
  11. Бъркате, докато желатинът се разтопи. Сваляте сместа от котлона и оставяте да се охлади.
  12. След това изсипвате върху шоколадовия мус и прибирате тортата в хладилника да стегне.
  13. Поздравления вече имате готова торта двоен мус със стевия!

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.