Торта двоен мус със стевия
Валерия Христова ни представя рецепта за торта двоен мус със стевия без захар.
Тя използва стевия и еритритол, които са естествени заместители на захарта, не съдържат калории, нямат негативен ефект над зъбите и са подходящи за хранителни режими като кето, нисковъглехидратно хранене, калориен дефицит и други. Също са подходящи за диабетици.
.
Начин на приготвяне:
- Разтваряте двете пакетчета желатин в 4 суп. л. студена вода
/60 мл/. - Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона на среден огън.
- Бърка се, но не бива да завира. Като видите, че отстрани се появяват балончета, намалете котлона почти докрай.
- Вземате набъбналия желатин и директно го изсипвате в сместа. Не е нужно да го разтваряте на водна баня.
- Бъркате, докато желатинът се разтопи. Сваляте сместа от котлона и оставяте да се охлади.
- След това изсипвате в подходяща форма. Когато изстине, прибирате в хладилника да стегне. За около 2 часа е готово. Чак тогава правите бялата част.
- За белия мус цялата процедура се повтаря. Разтваряте желатина в 4 суп. л. студена вода и оставяте настрани да набъбне.
- Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона, на среден огън.
- Бърка се, но не бива да завира. Като видите, че отстрани се появяват балончета, намалете котлона почти докрай.
- Вземате набъбналия желатин и директно го изсипвате в сместа. Не е нужно да го разтваряте на водна баня.
- Бъркате, докато желатинът се разтопи. Сваляте сместа от котлона и оставяте да се охлади.
- След това изсипвате върху шоколадовия мус и прибирате тортата в хладилника да стегне.
- Поздравления вече имате готова торта двоен мус със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
