Торта без захар
Обещаната нова рецепта за торта без захар – със стевия или еритритол! Чакам гости на кафе и черпя с това чудно боровинково изкушение! Рецептата я мислих в движение! Вече имам рецепта за уникални сочни блатове, които могат да се ползват за всякакви торти. Следващата ще е шоколадова.
Начин на приготвяне
В купа смесвате всичко без белтъка. В снимки ще ви покажа какво правя аз. Слагам една купа на кантара и занулявам. Добавям нещата и си занулявам след всяко едно.
Последно прибавяте белтъка, който разбивате на сняг. Накрая бъркате с шпатула на ръка. Изсипвате върху хартия за печене и печете 13 минути в загрята фурна на 180 градуса. Аз ползвах ринг с диаметър 20 см. Докато се пече единия блат си правите другия.
За моята торта направих три блата, но кремът излезе повече и могат да се направят четири.
Приготвяне на сладкото от боровинки:
300 грама боровинки / може и 200/
Слагате ги в касеролка и на по-слаб огън почвате да бъркате. После след две минути сваляте и ги намачквате. Връщате на котлона и пак бъркате около пет минути и оставяте да се охлади. Аз си направих първо сладкото.
На крема:
Разбивате първо сметаната, после прибавяте маскарпонето и накрая сладкото.
Отгоре поръсих с кокосови стърготини.
Кремът става доста. Може или да намалите количеството или да опечете 4 блата. Или пък да си го оставите като десертен крем.
Добър апетит!