Суфле със стевия

ЩО Е ТО СУФЛЕ?

Суфле ( от френски: [su.fle] ) е леко печена торта, направена с яйчни жълтъци и разбитите белтъци, комбинирани с различни други съставки. Може да се сервира както с чубрица – като основно ястие, така и подсладено- като десерт.

Думата суфле най- общо означава „издувам“, което ние намираме за напълно подходящото описание на това, което в действителност се случва при тази комбинация от яйчен крем и яйчни белтъци.

 

ЩО Е ТО СУФЛЕ СЪС СТЕВИЯ?

Тази рецептата за суфле със стевия, в случая- с извара и вишни, ни бе подсказана от наш много близък приятел кулинар страдащ от захарен диабет. Към неговите фантазия и умения, при приготвянето на подобни заместители на традиционните сладки, сладкиши, торти и прочие неща със захар, ние се обръщаме с огромно уважение и доверие!

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Изварата се смесва с яйцето и се бърка до получаването на хомогенна смес.

Добавя се стевията и отново се разбърква, след това идва ред на плодовете и… отново леко се разбърква.

Ще вметнем, че смесването на съставките може да се прави в същия съд, в който ще се приготвя и сервира суфлето.

Съдържанието трябва да заема 2/3 от обема на съда (това може да бъде чиния за супа, пиола или с формата на пиола), тъй като при приготвянето суфлето се повдига ( за което вече стана дума)!

След това, поставяте чинията на водна баня за 20- 25 минути (в тенджера наливате 1/3 вода, след това поставяте метална цедка или гивгир, на него се поставя пиола и се слага капака на тенджерата).

Могат да се добавят различни съставки, а ако изварата е прекалено суха, може да се добави и плодово мляко.

Нашето (вашето) суфле със стевия е готово!

Добър апетит!