Шоколадов чийзкейк без печене
Здравейте, в този хубав декемврийски следобед! Та пак съм аз с моите страсти и неволи! Да ви кажа, много по- често хвърлям в коша неща по чужди рецепти, отколкото от моите опити. Ма що не слушам себе си? Но нали уж да видя какво правят по- добрите от мен. То не стига, че докато стигнеш до рецептата минаваш сума ти реклами. После толкова некадърно написано и обяснено, че половин час разчитам и обръщам унции в грамове. И накрая, за малко да иде в коша, но спасих положението. Затова ще ви дам рецепта, която със сигурност няма да иде в коша и ще се насладите на едно шоколадово изкушение без грам угризение!
Начин на приготвяне
На блата:
Всичко се обърква и се притиска към дъното на формата.
На крема:
Започнете с разбиване на маскарпонето с подсладителя, като сложите първо 50 гр. и накрая, ако не ви е достатъчно сладко, си добавете още. След това, разтопете шоколада на водна баня и го прибавете. Накрая наливате директно сметаната и пак разбивате добре. Намазвате равномерно блата и прибирате в хладилника. След час или два, вашия Шоколадов чийзкейк без печене е готов!
ВАЖНО! Относно формата – аз ползвам регулируем ринг за торти. Родих се с това „чудо“! Моята е от 16 до 30 см.
Желая ви добър апетит и приятно изкарване в компанията на любимите ви хора!