Шоколадов чийзкейк без печене

Шоколадов чийзкейк без печене, без захар, с еритритол….. Авторска рецепта на Валерия Христова, публикувана в групата ни във Фейсбук- „Рецепти със стевия

Здравейте, в този хубав декемврийски следобед! Та пак съм аз с моите страсти и неволи! Да ви кажа, много по- често хвърлям в коша неща по чужди рецепти, отколкото от моите опити. Ма що не слушам себе си? Но нали уж да видя какво правят по- добрите от мен. То не стига, че докато стигнеш до рецептата минаваш сума ти реклами. После толкова некадърно написано и обяснено, че половин час разчитам и обръщам унции в грамове. И накрая, за малко да иде в коша, но спасих положението. Затова ще ви дам рецепта, която със сигурност няма да иде в коша и ще се насладите на едно шоколадово изкушение без грам угризение!

Необходими продукти

За блата:

  • 85 грама бадемово брашно- за форма 18 см или 100 гр.- за форма 20 см
  • 3 супени лъжици  какао
  • 3 супени лъжици  еритритол или стевия
  • 50 гр. разтопено масло

За крема:

  • 300 гр. маскарпоне
  • 200 мл. готварска, неподсладена сметана / моята е на pilus, от лидъл/
  • 100 гр. натурален шоколад
  • 50- 80 гр. подсладител /аз иползвам само еритритол и/или българска стевия /

Начин на приготвяне

На блата:

Всичко се обърква и се притиска към дъното на формата.

На крема:

Започнете с разбиване на  маскарпонето с подсладителя, като сложите първо 50 гр. и накрая, ако не ви е достатъчно сладко, си добавете още. След това, разтопете шоколада на водна баня и го прибавете. Накрая наливате директно сметаната и пак разбивате добре. Намазвате равномерно блата и прибирате в хладилника. След час или два, вашия Шоколадов чийзкейк без печене е готов!

ВАЖНО! Относно формата – аз ползвам регулируем ринг за торти.  Родих се с това „чудо“!  Моята е от 16 до 30 см.

Желая ви добър апетит и приятно изкарване в компанията на любимите ви хора!