ОТСЛАБВАНЕ СЪС СТЕВИЯ

фев. 3, 2016

ОТСЛАБВАНЕ СЪС СТЕВИЯ!

Въпреки, че повечето от вас знаят, че прекалената консумация на захари е една от основните причина за наднорменото тегло, желанието за сладко във всеки един от нас е вродено и не може просто ей така да се изключи. Онези, които вече имат проблеми с килограмите също знаят много добре това, но и изпитват още по-големи трудности да ограничат захарта.

Доказано е, че хората с наднормено тегло реагират по-слабо на сладкото и трябва да ядат повече от него, за да утолят желанието си. Често това се превръща в диабет тип 2 или в засилено наднормено тегло.

ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ ЗАХАРТА!

Съвсем лесно е: Заменете я със стевия! Благодарение на нискокалоричните природни подсладители, като например „Стевия на прах” от Българска стевия ЕООД, и най-големите почитатели на сладкото биха могли да се откажат от захарта.

Енергийна стойност 0 kJ / 0 Kcal
Мазнини 0g
– от които наситени мастни киселини 0g
Въглехидрати 100g
– от които захари 0g
– от които полиоли 100g
Протеини 0g
Сол 0g

Подарете или изхвърлете всички сладкиши от вашия дом! Защо да направите това?

Ще обясним: Сама по себе си захарта не ни прави дебели. Проблемът е, че в допълнение към желираните бонбонки, сладкиши и шоколад, ежедневно приемаме много въглехидрати под формата на хляб, зърнени храни, картофи и т.н.. Допълнителните калории от сладките неща са излишни и се складират под формата на мазнини.

Доста често хората, които решават да спрат захарта, допускат грешката да я заменят с изкуствени подсладители (захарин, аспартам, цикламат и др.)!

Изкуствените подсладители са доказано вредни и дори опасни за организма!

НЕ ЗАМЕНЯЙТЕ ЗАХАРТА С ИЗКУСТВЕН ПОДСЛАДИТЕЛ!

ОТСЛАБВАНЕ СЪС СТЕВИЯ?

Стевия на прах” е естествен подсладител, напълно безвреден заместител на захарта и изкуствените подсладители! Получаваният от растението стевия подсладител стевиол гликозид не влияе на нивата на кръвната захар в сравнение с изкуствените подсладители. „Стевия на прах” е продукт, изключително подходящ за употреба от всички почитатели на здравословното хранене, редовно спортуващи и хора, водещи активен начин на живот. Има доказано благотворен ефект върху регулирането на телесното тегло и отстраняването на излишните мазнини! Напълно подходяща е за включване във всякакви хранителни режими и диети, които да доведат до така желаното и трудно постижимо отслабване.

ТРЕНИРАЙТЕ ЧУВСТВОТО СИ ЗА ВКУС!

Колкото по-малко захар ядем, толкова по-малко сладко предпочитаме. Откровените почитатели на сладкото трябва да планират най-малко 3 седмици период на адаптиране докато вкусът им се възстанови. Още от първия ден ще се радвате на по-дълбок сън и по-малко атаки за сладко. Мислете за скритите източници на захар!

БАЛАНС НА КРЪВНАТА ЗАХАР

Едно пълноценно хранене с много естествени съставки и редовни часове за хранене вкарват нивата на кръвната захар в нормални стойности. Не трябва да правите много пикантни основните хранения, защото соленото подсилва желанието за сладко. Ако обичате да похапвате десерт, спокойно може да посегнете към него на обяд, защото по това време тялото усвоява добре захарта. Най-добрият начин да постигнете отново естественото чувство за глад са дългите паузи между основните хранения. Планирайте си 4-5 часа без сладко.

И ОЩЕ …

Повечето здравословни храни съдържат захар. Тя се крие в малцовата бира, бананите и млякото под различно наименование.

Фруктоза (фруктова захар) – предоставя на тялото ни бърза енергия. Ако се нуждаем от нея веднага, това е страхотно. Ако обаче сме поели достатъчно калории, излишната енергия от фруктозата се складира в черния дроб като мазнина. Един истински проблем за фигурата е разтворената фруктова захар, която се крие в соковете и преди всичко в безалкохолните напитки. В пресните плодове сладкото се намира в засищащите баластни вещества и ние не бихме могли да ядем много от тях.

Закючение: Плодовете са здравословни и бедни на калории. Перфектни са за похапване към основните ястия. Лимонадата и соковете обаче подсилват апетита.

Малтоза (малцова захар) е дизахарид и има определено по-малко подслаждаща сила от домакинската захар, но също толкова на брой калории. Намира се в безалкохолните и малцови бири, конфитюрите, както и редица зърнени храни.

Заключение: Гледайте в списъка със състава на храните за наличие на малцова захар, защото е трудно да я разпознаете по вкуса.

Лактоза (млечна захар):  Кремообразната консистенция и леката сладост на всички млечни продукти се дължат на лактозата. Тя бива добавяна и в готовите продукти. 

Отслабване със стевия? Мисия възможна! Ще се убедите сами!