Мини пастички с тахан и еритритол
Мини пастички с тахан и еритритол – авторска рецепта на Валерия Христова.
Вчера си купих орехов тахан с идеята да го пробвам в различни рецепти. И днес беше първият опит. Исках да проверя как ще е на вкус и какво ще стане. Оказа се много вкусно нещо. Тепърва ще има рецепти за кексове и торти с орехов тахан. В главата ми вече има много идеи. Та от днешния експеримент се родиха тези прекрасни мини пастички.
Начин на приготвяне
На блата:
Всичко се разбива с миксер, без белтъците. Накрая се прибавят белтъците и се бърка с шпатула, но на ръка. Готовата смес се изсипва се върху хартия за печене. Печем на 180 градуса за 10- 15 минути. Наглеждайте постоянно, защото много бързо става.
Важно!!!
Яйцата трябва да са големи. Моите бяха XL. Ако са малки, то тогава използвайте 4 броя.
Тавичката, която аз използвах, е с размери 21 на 24 см.
На крема:
Всичко се разбива с миксер, на ниска скорост. След като е изстинал блата намазваме и поръсваме с орехи.
Излизат 16 броя Мини пастички с тахан и еритритол, но може да ги направите и 8 по- големи.
Въпрос: Трябва ли да престоят пастичките, преди консумация?
Отговор: Не, не е задължително! Аз даже първото, от мерак, топло го изядох. Но студени са по- хубави.
Въпрос: Дали ще може да се приготвят със сусамов тахан
Отговор: Да, разбира се! Стават с всякакъв тахан, но само вкусът ще е различен.
Желая ви Добър апетит!
Консумирайте тези Мини пастички с тахан и еритритол с удоволствие и в компанията на любимите ви хора.