Мини пастички с тахан и еритритол

Мини пастички с тахан и еритритол – авторска рецепта на Валерия Христова.

Вчера си купих орехов тахан с идеята да го пробвам в различни рецепти. И днес беше първият опит. Исках да проверя как ще е на вкус и какво ще стане. Оказа се много вкусно нещо. Тепърва ще има рецепти за кексове и торти с орехов тахан. В главата ми вече има много идеи. Та от днешния експеримент се родиха тези прекрасни мини пастички.

 

Необходими продукти

За блата:

  • 100 гр. орехов тахан
  • 60 гр. кокосово брашно
  • 70 гр. подсладител / аз сложих 35 гр. стевия и 35 гр. еритритол/
  • 1ч. л. бакпулвер
  • 3 жълтъка
  • 100 гр. заквасена сметана
  • 1 ч. л. ванилия
  • 3 белтъка разбити на сняг

За крема:

  • 150 гр. маскарпоне или крема сирене
  • 150 гр. заквасена сметана
  • 1ч. л. ванилия
  • 30 гр. подсладител / аз сложих 15 гр. стевия и 15 гр. еритритол/

Начин на приготвяне

На блата:

Всичко се разбива с миксер, без белтъците. Накрая се прибавят белтъците и се бърка с шпатула, но на ръка. Готовата смес се изсипва се върху хартия за печене. Печем на 180 градуса за 10- 15 минути. Наглеждайте постоянно, защото много бързо става.

Важно!!!
Яйцата трябва да са големи. Моите бяха XL. Ако са малки, то тогава използвайте 4 броя.
Тавичката, която аз използвах, е с размери 21 на 24 см.

На крема: 

Всичко се разбива с миксер, на ниска скорост. След като е изстинал блата намазваме и поръсваме с орехи.
Излизат 16 броя Мини пастички с тахан и еритритол, но може да ги направите и 8 по- големи.

Въпрос: Трябва ли да престоят пастичките, преди консумация?
Отговор: Не, не е задължително! Аз даже първото, от мерак, топло го изядох. Но студени са по- хубави.
Въпрос: Дали ще може да се приготвят със сусамов тахан
Отговор: Да, разбира се! Стават с всякакъв тахан, но само вкусът ще е различен.

Желая ви Добър апетит!

Консумирайте тези Мини пастички с тахан и еритритол с удоволствие и в компанията на любимите ви хора.