Мини кексчета с еритритол

Мини кексчета с еритритол, но…. ако си мислите, че всичко ми се получава винаги и от първия път, много грешите! Скоро изхвърлих едни неуспешни бонбони! Но тези мини кексчета станаха от раз, без грешка! Рецептата е моя ( Валерия Христова) и пак по свободни съчинения. Вие също можете да експериментирате, например:

може да се залеят с разтопен шоколад !?
може да се добавят различни есенции – като портокал или лимон.
После, ако желаете, може да споделите резултата във Фейсбук, групата се казва: Рецепти със стевия.

А сега рецептата….

 

Необходими продукти

  • 4 яйца – белтъците ще трябва да ги разбиете отделно, на сняг, а после (даже съвсем накрая) да ги прибавите, когато бъркате с шпатула на ръка ;
  • 100 гр. смлени ядки / в случая смелих бланширани лешници /
  • 4 супени лъжици еритритол (по ваше желание можете да замените еритритола със стевия за десерти и сладкиши, като количеството е приблизително същото)
  • 100 гр. обикновено краве масло
  • 100 гр. фъстъчено масло
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне

Маслата ( фъстъченото и обикновеното) се разтапят на водна баня и после се прибавят към другите продукти. Разбиваме добре. Накрая прибавяме белтъците и продължаваме да бъркаме, но на ръка. След като сместа е готова, започваме да пълним формички, какви да бъдат те е ваш избор, след което ги поставяме в предварително загрята фурна и ги печем на 180 градуса, за около 10-15 минути, не повече! ВНИМАНИЕ! Препоръчвам ви да не пълните формичките догоре, тъй като се надуват! Стават „въздушни” и…. сега ми хрумва, че могат да се напълнят с крем от сметана и маскарпоне.

Но това ще е в някой следващ експеримент!

Сега ви пожелавам приятен апетит, разбира се, в компанията на любимите ви хора !