Кокосови сладки с еритритол

Кокосови сладки с еритритол- поредната интересна рецепта от приятелите ни от Тримарт Индъстрис, публикувана в групата ни във Фейсбук: РЕЦЕПТИ СЪС СТЕВИЯ.

Домашно приготвени нисковъглехидратни сладки, без захар! Подходящ десерт за вашето здравословно кето меню!

По- долу можете да видите и точното съдържание на белтъчините, мазнините и въглехидратите.

 

Допълнителна информация…

А ето и обещаната хранителната информация, относно съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати.

На 100гр. готов продукт се получават:

  • Белтъчини 20,3гр.
  • Мазнини 55,1гр.
  • Въглехидрати 6гр.

Все пак е важно да уточним, че една сладка тежи примерно 15- 20гр., което означава, че в нея има не повече от 1гр. въглехидрати. Чудесна новина за всички вас, които спазват нисковъглехидратен режим на хранене!

Приятен апетит!

Необходими продукти

  • 80гр. кокосови стружки
  • 15гр. кокосово брашно
  • 3 яйчени белтъка
  • еритритол на вкус (важно е да знаете, че еритритола е наполовина по- малко сладък от захарта! В случай, че не ви е достатъчно сладко, можете да добавите, или направо да замените, със „Стевия за десерти и сладкиши”)

Начин на приготвяне

Първо, трябва да разбиете яйчените белтъци на пяна, а докато се разбиват се добавя еритритола.

Важно! Желателно е, разбивайки белтъците да не забравяте да опитвате за сладост, за да се определи желаното количество еритритол в сместа.

След това, смесваме кокосовото брашно със стружките, а после и ги изсипваме при разбитите белтъци.

Важно! Размесването трябва да се извършва с лъжица, понеже ако се използва миксер сместа ще изгуби обема си.

Размесваме добре, докато се получи еднородна маса.

След като сместта ни е вече готова, формираме я на средно големи топчета и ги нареждаме в подходящ съд върху сладкарска хартия.

Важно! Добре е хартията предварително да се намаже със зехтин или кокосово масло, като причината е ясна- да не залепват сладките за нея.

Сладките се пекат в предварително загрята на 180° фурна, за около 15 минути, или казано по друг начин- докато сладките придобият златист цвят.

Когато вашите кокосови сладки с еритритол са вече готови, препоръчваме да се насладите на чудесния им вкус в компанията на любимите ви хора.

Първо, трябва да разбиете яйчените белтъци на пяна, а докато се разбиват се добавя еритритола.

Важно! Желателно е, разбивайки белтъците да не забравяте да опитвате за сладост, за да се определи желаното количество еритритол в сместа.

След това, смесваме кокосовото брашно със стружките, а после и ги изсипваме при разбитите белтъци.

Важно! Размесването трябва да се извършва с лъжица, понеже ако се използва миксер сместа ще изгуби обема си.

Размесваме добре, докато се получи еднородна маса.

След като сместта ни е вече готова, формираме я на средно големи топчета и ги нареждаме в подходящ съд върху сладкарска хартия.

Важно! Добре е хартията предварително да се намаже със зехтин или кокосово масло, като причината е ясна- да не залепват сладките за нея.

Сладките се пекат в предварително загрята на 180° фурна, за около 15 минути, или казано по друг начин- докато сладките придобият златист цвят.

Когато вашите кокосови сладки с еритритол са вече готови, препоръчваме да се насладите на чудесния им вкус в компанията на любимите ви хора.

Всъщност, може да се хапват и директно от камерата, но са по- твърдички. Ако ги оставите 5 -10 минути навън, стават по- нежни и направо се топят в устата. Таман хапвам с кафето!

И нали не си мислете, че всички тези лакомства ги изяждам сама! От вчерашния чийзкейк съм изяла едно парче. Сега ще хапна един, два бонбона с кафето! Другото споделям с роднини и приятели!

Добър апетит!