Кокосови сладки с еритритол
Домашно приготвени нисковъглехидратни сладки, без захар! Подходящ десерт за вашето здравословно кето меню!
По- долу можете да видите и точното съдържание на белтъчините, мазнините и въглехидратите.
Допълнителна информация…
А ето и обещаната хранителната информация, относно съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати.
На 100гр. готов продукт се получават:
- Белтъчини 20,3гр.
- Мазнини 55,1гр.
- Въглехидрати 6гр.
Все пак е важно да уточним, че една сладка тежи примерно 15- 20гр., което означава, че в нея има не повече от 1гр. въглехидрати. Чудесна новина за всички вас, които спазват нисковъглехидратен режим на хранене!
Приятен апетит!
Начин на приготвяне
Първо, трябва да разбиете яйчените белтъци на пяна, а докато се разбиват се добавя еритритола.
Важно! Желателно е, разбивайки белтъците да не забравяте да опитвате за сладост, за да се определи желаното количество еритритол в сместа.
След това, смесваме кокосовото брашно със стружките, а после и ги изсипваме при разбитите белтъци.
Важно! Размесването трябва да се извършва с лъжица, понеже ако се използва миксер сместа ще изгуби обема си.
Размесваме добре, докато се получи еднородна маса.
След като сместта ни е вече готова, формираме я на средно големи топчета и ги нареждаме в подходящ съд върху сладкарска хартия.
Важно! Добре е хартията предварително да се намаже със зехтин или кокосово масло, като причината е ясна- да не залепват сладките за нея.
Сладките се пекат в предварително загрята на 180° фурна, за около 15 минути, или казано по друг начин- докато сладките придобият златист цвят.
Когато вашите кокосови сладки с еритритол са вече готови, препоръчваме да се насладите на чудесния им вкус в компанията на любимите ви хора.
Първо, трябва да разбиете яйчените белтъци на пяна, а докато се разбиват се добавя еритритола.
Важно! Желателно е, разбивайки белтъците да не забравяте да опитвате за сладост, за да се определи желаното количество еритритол в сместа.
След това, смесваме кокосовото брашно със стружките, а после и ги изсипваме при разбитите белтъци.
Важно! Размесването трябва да се извършва с лъжица, понеже ако се използва миксер сместа ще изгуби обема си.
Размесваме добре, докато се получи еднородна маса.
След като сместта ни е вече готова, формираме я на средно големи топчета и ги нареждаме в подходящ съд върху сладкарска хартия.
Важно! Добре е хартията предварително да се намаже със зехтин или кокосово масло, като причината е ясна- да не залепват сладките за нея.
Сладките се пекат в предварително загрята на 180° фурна, за около 15 минути, или казано по друг начин- докато сладките придобият златист цвят.
Когато вашите кокосови сладки с еритритол са вече готови, препоръчваме да се насладите на чудесния им вкус в компанията на любимите ви хора.
Всъщност, може да се хапват и директно от камерата, но са по- твърдички. Ако ги оставите 5 -10 минути навън, стават по- нежни и направо се топят в устата. Таман хапвам с кафето!
И нали не си мислете, че всички тези лакомства ги изяждам сама! От вчерашния чийзкейк съм изяла едно парче. Сега ще хапна един, два бонбона с кафето! Другото споделям с роднини и приятели!
Добър апетит!