Кокосова торта с еритритол и стевия
Кокосова торта с еритритол и стевия /авторска рецепта на Валерия Христова/ – без млечни продукти, без захар, вкусна, сочна и здравословна!
Начин на приготвяне
На блата:
Разбивате всичко с миксер, без белтъците. Когато сте готови, прибавяте и разбитите на сняг белтъци и бъркате с шпатула на ръка. После, разделяте сместа на две равни части. Печете всяка част на 180 градуса, за 15 минути. Наглеждайте! Щом блатовете са готови ги извадете веднага ги сиропирайте със студено кокосово мляко- без да го подслаждате.
Важно! Аз използвах тавичка с размер 19 см. Може и друга, разбира се, 20 или 18 см, но в по-голяма няма да станат. Ако не разполагате с такива, то може да изпечете цялата смес в по- голяма тава, а отгоре да сложите крема.
На крема:
Оставяте кокосовото мляко в хладилник, поне за нощ. След това, без да разклащате, отваряте и обирате само твърдата част. На дъното ще остане вода. Тази твърда част я смесвате с подсладителя и разбивате с миксер. Това е!
Ето как да отделите твърдата част от водата:
Следва блат, крем, блат, крем. Отгоре нарежете плодове по избор!
ЗАБЕЛЕЖКА: Има различни кокосови млека в консерва. Има само мляко, има сметана, има готова сметана за разбиване…. Разликата е в гъстотата и процента мазнини.
След като вашата Кокосова торта с еритритол и стевия е готова, консумирайте с добро настроение и в компанията на любимите ви хора.