Кето вита торта със стевия
При тази кето вита торта със стевия блатовете се подреждат един покрай друг. Изглежда впечатляващо и със сигурност е изключително вкусна!
Начин на приготвяне:
- Разделете белтъците и жълтъците. Към жълтъците прибавете всички останали съставки.
- Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.
- След това разбийте всички съставки в другата купа с жълтъците.
- Прехвърлете разбитите белтъци при другата смес и разбъркайте със шпатула хубаво.
- Сложете хартия за печене в тава. Намажете хартията с малко масло. Разпределете сместа равномерно около 28 на 31 см. Аз изсипах сместа в по-голяма тава и внимателно със шпатула оформих блата, колкото исках да бъде.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 13 минути.
- Извадете готовия блат и го обърнете с помощта на друга хартия. Сиропирайте със студено мляко или подсладена вода.
- Оставете го да изстине.
- Направете крема. Първо разбийте сметаната. Прибавете маскарпонето, подсладителя, ванилията. Разбийте отново.
- Нарежете блата на 6 парчета. Мажете всяко парче с крема и малко от сладкото. Навивайте парчетата едно около друго. Ако някъде ви се счупи, не е фатално. На мен първото парче винаги ми се чупи.
- Накрая намазвате тортата отстрани и отгоре.
- Украсете я по ваш вкус.
- Поздравления вече имате готова кето вита торта със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
