Кето вита торта с еритритол и стевия
Начин на приготвяне:
- Разделете белтъците и жълтъците.
- Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.
- Разбийте жълтъците с подсладителя и ванилията.
- След това прибавете брашното и разбийте отново.
- Смесете белтъците с другата смес и объркайте със шпатула.
- Сложете хартия за печене в тава. Моята е с размери 28 на 31 см. Намажете хартията с малко масло.
- Разпределете сместа равномерно.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.
- Извадете готовия блат и го сиропирайте със студено мляко или подсладена вода.
- Оставете го да изстине.
- Направете крема за витата торта. Първо разбийте сметаната.
- След това прибавете маскарпонето, подсладителя, ванилията и какаото.
- Разбийте отново.
- Шоколадовите капки разтопете на водна баня, след това ги прибавете към крема и разбийте за последно.
- Нарежете блата на 6 парчета. Мажете всяко парче с крема и започнете да навивате.
- Накрая намазвате тортата отстрани и отгоре. Кремът излиза доста, даже остава малко.
- Украсете тортата по ваш вкус. Аз разтопих още 30 г шоколадови капки с 15 г масло и намазах отгоре. Накрая поръсих с филирани бадеми.
- Поздравления вече имате готова кето вита торта с еритритол и стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова

