Кето вита торта с еритритол и стевия

Тази кето вита торта с еритритол и стевия е вдъхновена от страхотните вити торти, които майка ми на време правеше. Резултатът е с невероятен вкус. Приготвя се лесно и бързо.

Кето вита торта с еритритол и стевия без захар

Необходими продукти /за 10 парчета/:

За блата

  • яйца L размер – 5 броя
  • подсладител – 100 г /смесвам стевия с еритритол/
  • течна ванилия – 1 ч.л.
  • бадемово брашно – 60 г
  • смлени орехи – 60 г
  • за сиропиране – бадемово мляко или подсладена вода

За крема

  • течна сметана 30 и повече процента – 250 мл
  • маскарпоне – 250 г
  • шоколадови капки с еритритол /може и натурален шоколад 80 процента/ – 80 г
  • какао – 5 г
  • течна ванилия – 1 ч.л.
  • подсладител – 70 г
  • допълнително за отгоре 30 г шоколадови капки и 15 г масло

Време за приготвяне:

  • Приготвяне на сместа – 10 минути
  • Печене – 10-12 минути
  • Приготвяне на крема – 10 минути
  • Декориране 10-15 минути
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Кето вита торта с еритритол и стевия здравословна

ВАЖНО!!!:

Начин на приготвяне:

 

  1. Разделете белтъците и жълтъците.
  2. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.
  3. Разбийте жълтъците с подсладителя и ванилията.
  4. След това прибавете брашното и разбийте отново.
  5. Смесете белтъците с другата смес и объркайте със шпатула. 
  6. Сложете хартия за печене в тава. Моята е с размери 28 на 31 см. Намажете хартията с малко масло.
  7. Разпределете сместа равномерно.
  8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.
  9. Извадете готовия блат и го сиропирайте със студено мляко или подсладена вода.
  10. Оставете го да изстине.
  11. Направете крема за витата торта. Първо разбийте сметаната.
  12. След това прибавете маскарпонето, подсладителя, ванилията и какаото.
  13. Разбийте отново.
  14. Шоколадовите капки разтопете на водна баня, след това ги прибавете към крема и разбийте за последно.
  15. Нарежете блата на 6 парчета. Мажете всяко парче с крема и започнете да навивате.
  16. Накрая намазвате тортата отстрани и отгоре. Кремът излиза доста, даже остава малко.
  17. Украсете тортата по ваш вкус. Аз разтопих още 30 г шоколадови капки с 15 г масло и намазах отгоре. Накрая поръсих с филирани бадеми.
  18. Поздравления вече имате готова кето вита торта с еритритол и стевия!

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.