Кето торта гараш със стевия
Начин на приготвяне:
Крема
- Жълтъците се разбиват с подсладителя хубаво.
- Сметаната се загрява на слаб котлон, но не трябва да завира.
- След това на тънка струйка се прибавя към жълтъците и се разбива.
- Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване.
- Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.
- След това се прибавя какаото и се разбива с миксер.
- Завийте с фолио получения крем и го приберете в хладилника, докато си правите блатовете.
- Точно преди да започнете да сглобявате тортата, извадете охладения крем.
- В друга купа разбивате маслото, което трябва да е на стайна температура.
- След това към него прибавяте крема и отново разбивате. Получава се уникален, перфектен крем гараш. За тортата изпекох 4 отделни блата.
Блатове
- Белтъците с подсладителя (стевия с еритритол) и ванилията се разбиват на сняг.
- След това се прибавят орехите и се бърка внимателно със шпатула. Ползвам тава с размер 22 см.
- За всеки блат предварително изрязвам кръг хартия за печене.
- Намазвам хартията с много малко масло.
- Сместа се изсипва и изравнява.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12 минути. Поне в моята отнема толкова. Трябва леко да покафенее.
- За всеки блат разбивам сместа точно преди печене. Ползвам една и съща купа, не мия нито нея, нито миксера.
- Може да изпечете блата и наведнъж, а после да изрежете с ринг блатовете. Но лично аз нямам толкова голяма тава. А и препоръчвам да се пекат отделно.
- Накрая сглобявате кето тортата гараш!
- Поздравления вече имате готова кето торта гараж със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова

