Кето торта гараш със стевия

Ето я рецептата за моята кето торта гараш със стевия! Получава се много вкусна!

Кето торта гараш със стевия без захар

Необходими продукти:

За крема

  • 200 мл течна, неподсладена сметана за разбиване
  • 6 жълтъка
  • 100 г подсладител /смесвам стевия с еритритол/
  • 125 г масло
  • 40 г какао

За 1 блат

  • 2 белтъка
  • 15 или 20 г подсладител, зависи дали искате да е по-сладко /лично аз сложих 15 г, като смесих стевия и еритритол по 7-8 грама от двата подсладителя/
  • 40 г смлени орехи
  • няколко капки ванилия

 

Време за приготвяне:

  • Подготвяне на блатовете – 10 минути
  • Печене на блатовете – 12 минути
  • Приготвяне на крема – 25 минути
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Кето торта гараш със стевия

ВАЖНО!!!:

Тази кето торта гараш е подсладена със стевия и еритритол, които са естествени заместители на захарта. Те не съдържат калории и не покачват нивото на кръвната захар. Тези техни свойства ги правят подходящи за всякакви хранителни режими като кето, НВХ, калориен дефицит и др. Могат да се консумират и от диабетици!

Начин на приготвяне:

Крема

  1. Жълтъците се разбиват с подсладителя хубаво.
  2. Сметаната се загрява на слаб котлон, но не трябва да завира.
  3. След това на тънка струйка се прибавя към жълтъците и се разбива.
  4. Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване.
  5. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.
  6. След това се прибавя какаото и се разбива с миксер.
  7. Завийте с фолио получения крем и го приберете в хладилника, докато си правите блатовете.
  8. Точно преди да започнете да сглобявате тортата, извадете охладения крем.
  9. В друга купа разбивате маслото, което трябва да е на стайна температура.
  10. След това към него прибавяте крема и отново разбивате. Получава се уникален, перфектен крем гараш. За тортата изпекох 4 отделни блата.

Блатове

  1. Белтъците с подсладителя (стевия с еритритол) и ванилията се разбиват на сняг.
  2. След това се прибавят орехите и се бърка внимателно със шпатула. Ползвам тава с размер 22 см.
  3. За всеки блат предварително изрязвам кръг хартия за печене.
  4. Намазвам хартията с много малко масло.
  5. Сместа се изсипва и изравнява.
  6. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12 минути. Поне в моята отнема толкова. Трябва леко да покафенее.
  7. За всеки блат разбивам сместа точно преди печене. Ползвам една и съща купа, не мия нито нея, нито миксера.
  8. Може да изпечете блата и наведнъж, а после да изрежете с ринг блатовете. Но лично аз нямам толкова голяма тава. А и препоръчвам да се пекат отделно.
  9. Накрая сглобявате кето тортата гараш!
  10. Поздравления вече имате готова кето торта гараж със стевия!

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.