Кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия
Начин на приготвяне:
Черупките
- Всичко се слага наведнъж в купа и се разбърква с бъркалка.
- Сместа се прибира в хладилника за 10-15 минути.
- След това от нея се оформят малки топчета, които се изпичат в уреда. За ваденето си помагам със силиконова шпатула, като леко ги побутвам.
- Докато са топли, са много меки и трябва да внимавате. Като изстинат, стават твърди.
- Накрая изчиствам краищата. Не използвам нож, защото лесно се чупят. Просто лекичко натискам с пръсти и се чупят.
Крема
- Първо се разбива сметаната на гъст крем.
- След това се добавя лимоновият крем и отново се разбива.
- Накрая се прибавят орехите и се обърква с лъжица.
- Черупките се пълнят с крем и се слепват.
- Съхраняват се в хладилника. След около час вече са омекнали.
Лимоновия крем
- Яйцата се разбиват, после се прибавят лимоновите корички, лимоновият сок и подсладителят.
- Разбърква се отново.
- Накрая се прибавя маслото, като тук не е нужно да бъркате, то ще се разтопи.
- Сместа се слага на слаб до умерен огън. Аз я сложих на 6 степен от 9. Бърка се, докато се сгъсти.
- След това се прецежда през цедка.
- Кремът може да се съхранява в хладилника до 3-4 дни.
Поздравления вече имате готови кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова

