Кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия

Много отдавна се канех да направя  рецептата за тези кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия. Тук са и двете рецепти – за лимоновия крем и кето орехчетата. Направени са със стевия и еритритол. Надявам се да ви харесат.

Кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия без захар

Необходими продукти:

За черупките (за около 25 орехчета)

  • яйце – 1 брой
  • крема сирене – 20 г
  • разтопрно краве масло – 40 г
  • бадемово брашно – 120 г
  • бакпулвер – 1/2 ч.л.
  • подсладител – 50 г /смесвам стевия с еритритол/

 

За крема

  • течна неподсладена сметана 30 – 35% – 100 мл
  • лимонов крем – 100 г
  • смлени орехи – 60 г
  • подсладител на вкус – около 4 суп.л.

 

За лимоновия крем

  • яйца – 3 броя
  • сок от два лимона
  • настъргана кора от два лимона
  • 50 г краве масло
  • 4 суп. л. подсладител /смесвам стевия с еритритол/

Време за приготвяне:

  • Подготовка на черупките – 20-25 минути
  • Приготвяне на лимоновия крем – 10-15 минути
  • Приготвяне на крема – 10-15 минути
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия и еритритол

ВАЖНО!!!:

Начин на приготвяне:

Черупките

  1. Всичко се слага наведнъж в купа и се разбърква с бъркалка.
  2. Сместа се прибира в хладилника за 10-15 минути.
  3. След това от нея се оформят малки топчета, които се изпичат в уреда. За ваденето си помагам със силиконова шпатула, като леко ги побутвам.
  4. Докато са топли, са много меки и трябва да внимавате. Като изстинат, стават твърди.
  5. Накрая изчиствам краищата. Не използвам нож, защото лесно се чупят. Просто лекичко натискам с пръсти и се чупят.

Крема

  1. Първо се разбива сметаната на гъст крем.
  2. След това се добавя лимоновият крем и отново се разбива.
  3. Накрая се прибавят орехите и се обърква с лъжица.
  4. Черупките се пълнят с крем и се слепват.
  5. Съхраняват се в хладилника. След около час вече са омекнали.

Лимоновия крем

  1. Яйцата се разбиват, после се прибавят лимоновите корички, лимоновият сок и подсладителят.
  2. Разбърква се отново.
  3. Накрая се прибавя маслото, като тук не е нужно да бъркате, то ще се разтопи.
  4. Сместа се слага на слаб до умерен огън. Аз я сложих на 6 степен от 9. Бърка се, докато се сгъсти.
  5. След това се прецежда през цедка.
  6. Кремът може да се съхранява в хладилника до 3-4 дни.

Поздравления вече имате готови кето сладки орехчета с лимонов крем със стевия!

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.