Кето шведска торта
Представям ви моята версия за тази кето шведска торта. Трябва да я опитате! Невероятна е!
Начин на приготвяне:
Блатовете
- Разбийте белтъците за известно време.
- Прибавяте стевията или еритритола и ванилията.
- Продължавате да разбивате, докато стане на сняг.
- Изсипвате лимоновите корички.
- Бавно и поетапно прибавяте бадемовото брашно и бъркате на ръка със шпатула.
- Разделяте сместа на две части. Използвайте тава с диаметър около 22 см.
- Сложете в тавата намаслена хартия за печене, изсипете едната част и я разпределете развномерно със шпатулата. Всеки блат за шведската торта се пече 20 минути в предварително загрята фурна, на около 180 градуса, след което се сиропира със студеното бадемово мляко веднага след изваждане.
- Оставете да се охлади.
Крема
- В купа отеделете жълтъците.
- В тенджерка сложете сметаната с подсладителя и ванилията.
- Сложете на слаб огън и бъркайте. Сметаната не трябва да завира, а само да се загрее.
- След това сваляте от котлона. Започвате да я прибавяте към жълтъците на тънка струя и разбивате с миксер.
- След това връщате цялата смес на котлона, който трябва да е на много слаба степен.
- Бъркате постоянно, докато се сгъсти.
- Сваляте и оставяте да се охлади до стайна температура.
- Почвате да си приготвяте маслото. Ей тук се появява моята технология. Маслото, както е студено, го нарязвяте на кубчета и слагате в блендер. И разбивате няколко минути. Да побелее. От време на време спирайте и обирайте маслото от стените да падне надолу. Поне в моя блендер това се налага. Накрая прибавяте маслото на три-четири пъти към другата смес и бъркате със шпатула на ръка или с миксер на най-ниската степен.
- Приберете в хладилника поне за 30 минути да се сгъсти още.
- Накрая сглобявате шведската торта и поръсвате с филирани бадеми.
- Подсладител слагайте на вкус. Аз смесвам еритритол и стевия 1:1.
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
