Кето шведска торта

Представям ви моята версия за тази кето шведска торта. Трябва да я опитате! Невероятна е!

Кето шведска торта без захар

Необходими продукти:

За блата

  • 5 белтъка
  • 1 ч.л. ванилия
  • 80 г подсладител – стевия или еритритол
  • 200 г бадемово брашно

За крема

  • 200 мл течна, неподсладена сметана
  • 60 г подсладител /стевия или еритритол/
  • 4 жълтъка /в рецептата са 5, но за мен са много/
  • 1 ч.л.ванилия
  • 150 г масло – от хладилника

 

Време за приготвяне:

  • Подготвяне на блатовете – 10 минути
  • Печене на блатовете – 20 минути
  • Приготвяне на крема – 15 минути
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Кето шведска торта със стевия

ВАЖНО!!!:

Тази кето шведска торта е подсладена със стевия и еритритол, които са естествени заместители на захарта. Те не съдържат калории и не покачват нивото на кръвната захар. Тези техни свойства ги правят подходящи за всякакви хранителни режими като кето, НВХ, калориен дефицит и др. Могат да се консумират и от диабетици!

Начин на приготвяне:

Блатовете

  1. Разбийте белтъците за известно време.
  2. Прибавяте стевията или еритритола и ванилията.
  3. Продължавате да разбивате, докато стане на сняг.
  4. Изсипвате лимоновите корички.
  5. Бавно и поетапно прибавяте бадемовото брашно и бъркате на ръка със шпатула.
  6. Разделяте сместа на две части. Използвайте тава с диаметър около 22 см.
  7. Сложете в тавата намаслена хартия за печене, изсипете едната част и я разпределете развномерно със шпатулата. Всеки блат за шведската торта се пече 20 минути в предварително загрята фурна, на около 180 градуса, след което се сиропира със студеното бадемово мляко веднага след изваждане.
  8. Оставете да се охлади.

Крема

  1. В купа отеделете жълтъците.
  2. В тенджерка сложете сметаната с подсладителя и ванилията.
  3. Сложете на слаб огън и бъркайте. Сметаната не трябва да завира, а само да се загрее.
  4. След това сваляте от котлона. Започвате да я прибавяте към жълтъците на тънка струя и разбивате с миксер.
  5. След това връщате цялата смес на котлона, който трябва да е на много слаба степен.
  6. Бъркате постоянно, докато се сгъсти.
  7. Сваляте и оставяте да се охлади до стайна температура.
  8. Почвате да си приготвяте маслото. Ей тук се появява моята технология. Маслото, както е студено, го нарязвяте на кубчета и слагате в блендер. И разбивате няколко минути. Да побелее. От време на време спирайте и обирайте маслото от стените да падне надолу. Поне в моя блендер това се налага. Накрая прибавяте маслото на три-четири пъти към другата смес и бъркате със шпатула на ръка или с миксер на най-ниската степен.
  9. Приберете в хладилника поне за 30 минути да се сгъсти още.
  10. Накрая сглобявате шведската торта и поръсвате с филирани бадеми.
  11. Подсладител слагайте на вкус. Аз смесвам еритритол и стевия 1:1.

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.