Кето шоколадова торта с еритритол

Кето шоколадова торта с еритритол и сушени малини, това предложение е специално за вашия кето хранителен режим.

Закусихте ли вече?

Аз все още не съм, защото се храня по схемата 20:4, тоест 20 часа без храна и четири часа прием на такава.

Защо гладувам по толкова часове?

Гладуването извършва това, което никой лекар, хирург и никакво лекарство не може да извърши – организмът, поставен в условия без храна, разрушава сам собствените си патологични тъкани, които изхвърля ненужно и усвоява полезното, регенерира и обновява структурата и на клетките, т.е. сам се възстановява чрез собствената си жизнена сила.

За мен гладуването е удоволствие.

Въпреки, че тренирам сутрин рано във фитнес зала, на гладно – имам енергия.

 

Дали гладуването ще бъде удоволствие или не – всичко зависи от вас.

Много хора считат, че гладуването е вредно, опасно и неприятно, мъчително изживяване. То не се препоръчва от лекарите, тъй като са заинересовани да защитават интересите на фармацевтичната промишленост и да предписват лекарства, вместо глад.

Аз смятам, че всеки трябва да гладува за определен период от време, за да поддържа добро здраве.

Ако темата за гладуването ви е интиресна, споделете ми коментар, за да знам дали да подготвя една статия. Доста дълга ще е, т.е. времеемка, и искам да знам мнението ви.

Та, сега да се върна на рецептата за Кето шоколадова торта с еритритол и сушени малини. Темата на днешната ми статия.

За рецептата използвах стандартни кето продукти, количествата за която не са много, а се получава средна торта с шест парчета. Ако идеята за торта ви харесва, ще се радвам да я опитате. А ако искате повече рецепти за торти, дайте знак като ми пишете.

Необходими продукти

За блатовете:

  • 2 яйца
  • 50 грама еритритол БГстевия
  • 120 грама бадемово брашно
  • 20 грама натурално какао 22-24%
  • 10 грама бакпулвер

За крема:

За отгоре:

  • сушени малини
  • смлян шам фъстък
  • кокосов чипс

Начин на приготвяне

Сложете продуктите за блатовете в блендер и блендирайте до получаването на хомогенна смес.

Намажете тавичка с диаметър 18 сантиметра с краве масло и изсипете сместа в нея.

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

През това време пригответе крема като изсипете желатина в купичка и го залеете с вода. След това го оставете да набъбне, а когато набъбне достатъчно го разтворете на водна баня. Изсипете го в купа, заедно с цеденото мляко, какаото и еритритола.

Разбъркайте добре и оставете настрана, за да стегне.

След като блата се изпече го извадете от фурната и разрежете на две.

Оставете двете части да изстинат, а след това поставете един блат в чиния, поставете ринг около него, изсипете половината от крема, а отгоре поставете вторият блат. Завършете с крем и поръсете със сушени малини, смлян шам фъстък и кокосов чипс.

Сложете вашата готова кето шоколадова торта с еритритол в хладилник за няколко часа.

Приятен апетит!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.