Кето шоколадов мус със стевия

Кето шоколадов мус със стевия- това е втори, и вече успешен, опит да направя хубав шоколадов мус, който да се реже! Първия път направих всичко стъпка по стъпка, както беше описано, но нищо не се получи. Стана много вкусен шоколадов крем, който синът ми  изяде с удоволствие.

Но не се предадох! Гледах, четох, попромених нещо и ето го- един прекрасен кето шоколадов мус със стевия!

 

Необходими продукти

  • 400 мл. бадемово мляко /понеже ме питат често: Ще стане ли и с прясно краве мляко? Да, за ставане- ще стане, но в кето рецептите не се ползва прясно мляко, а ядкови млека. Но не е кой знае какъв проблем да се сложи и прясно мляко…. Въпрос на вкус./
  • 40 гр. какао
  • 250 мл. готварска неподсладена сметана
  • 1/3 чаша подсладител / аз смесих стевия с еритритол /
  • 100 гр. натурален шоколад / 85 процента /
  • 30 гр. желатин

Начин на приготвяне

Първо си разтваряте желатина с малко вода и оставяте настрани.

Смесвате млякото с какаото и разбърквате хубаво. На котлона слагате сметаната, подсладителя и шоколада. Като стане еднородна смес, изсипвате и млякото с какаото. Бъркате на среден огън. Изсипвате желатина и бъркате няколко минути. Сваляте от котлона и охлаждате сместа. Изсипвате в подходяща форма и оставяте да престои в хладилника една нощ!

ВАЖНО! Обяснявам за желатина: винаги го разтварям с нормално студена вода, но слагам колкото да покрие и разбърквам. Оставям го да набъбне поне 5-10 минути След това, ако сместа е гореща, както тук, директно го изсипвам вътре. Ако сместа е студена първо го разтопявам на водна баня или в микровълнова, да се втечни, и тогава слагам. Първия път не ми се получи, защото беше малко желатина. В тази рецепта е повече. Рецептата е чужда. В ютуб я намерих. То има много и различни, но идеята за формичката си е моя. Обикновено го правят в малки йенски тавички.

В общи линии – това е рецептата за кето шоколадов мус със стевия!

Добър апетит!