Кето шоколадов кекс с малини и стевия
Моите рецепти са простички и обикновени, но направени с много, много любов. Този кето шоколадов кекс с малини и стевия си го измислих днес и трябва да ви кажа, че е страхотен на вкус.
.
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
- Към жълтъците се прибавят всички останали съставки.
- Първо разбивате с миксера белтъците на сняг, а след това разбивате другата смес. Така си спестявате едно миене на бъркалките.
- След това към шоколадовата смес се прибавят разбитите белтъци и се обърква всичко с шпатула.
- Половината смес се изсипва в предварително намазнена силиконова или друга малка форма. По средата сложих малини и отгоре разпределих другата смес.
- Ползвам форма размер 20 на 16,5 см. Тази форма е много подходяща за еър фрайър, защото има дупка.
- Пекох в еър фрайър на програма bake – 165 градуса за 25 минути без обръщане. Във фрайъра вътре става сочно, а отвън хрупкаво. Иначе, ако бях използвала фурна, бих пекла кекса на 180 градуса до готовност.
- Поздравления вече имате готов кето шоколадов кекс с малини и стевия.
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
