Кето шоколадов фъч със стевия
Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата
- Всички съставки освен белтъците се изсипват в купа и се разбиват с миксер.
- В отделна купа белтъците се разбиват на сняг и прибавят към останалата смес, като вече се бърка на ръка със шпатула.
- Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Страните на тавата се намазват с масло.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 25 минути. Препоръчително е да наглеждате фурната, поради различната сила на всяка.
- Блатът се изважда и оставя да изстине.
Приготвяне на глазурата
- Всичко се слага в касеролка и на бавен до среден огън се бърка, докато стане еднородна смес и се сгъсти.
- Прехвърлете глазурата в купичка, която поставете в съд със студена вода.
- Бъркайте докато се охлажда и достигне лека топлина.
- Изсипете готовата глазура върху блата. .
- Приберете шоколадовия кейк в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.
Поздравления вече имате готов кето шоколадов фъч със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова

