Кето шоколадов фъч със стевия

Представям ви кето шоколадов фъч със стевия, в който ще се влюбите!

Кето шоколадов фъч със стевия и еритритол

Необходими продукти:

За блата

  • 2 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
  • 75 мл млечна, течна, неподсладена сметана
  • 40 мл разтопено краве масло
  • 50 мл вода
  • 1 ч.л. ванилия
  • 140 г бадемово брашно
  • 110 г подсладител /смесих стевия с еритритол/
  • 25 г какао
  • 10 г бакпулвер

За глазурата

  • 200 мл. течна, неподсладена сметана
  • 40 гр. какао
  • 60 гр. подсладител /смесих стевия с еритритол/
  • 1 ч.л. ванилия

Време за приготвяне:

  • Приготвяне на сместа – 10 минути
  • Печене – 25 минути
  • Приготвяне на глазурата – 10 минути
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Кето шоколадов фъч със стевия без захар

ВАЖНО!!!:

Валерия Христова е подсладила кето шоколадовия фъч със смесени в равни количества стевия и еритритол, тъй като предпочита десертите ѝ да са умерено сладки. Вие обаче можете да откриете своето съотношение между тях. Ако искате можете и да използвате само един подсладител. „Стевия за десерти и сладкиши“ е със сладост, която е равна на тази на захарта, докато еритритолът, с по-ниска.

Начин на приготвяне:

 

Приготвяне на блата

  1. Всички съставки освен белтъците се изсипват в купа и се разбиват с миксер.
  2. В отделна купа белтъците се разбиват на сняг и прибавят към останалата смес, като вече се бърка на ръка със шпатула.
  3. Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене.
  4. Страните на тавата се намазват с масло.
  5. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 25 минути. Препоръчително е да наглеждате фурната, поради различната сила на всяка.
  6. Блатът се изважда и оставя да изстине.

Приготвяне на глазурата

  1. Всичко се слага в касеролка и на бавен до среден огън се бърка, докато стане еднородна смес и се сгъсти.
  2. Прехвърлете глазурата в купичка, която поставете в съд със студена вода.
  3. Бъркайте докато се охлажда и достигне лека топлина.
  4. Изсипете готовата глазура върху блата. .
  5. Приберете шоколадовия кейк в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.

Поздравления вече имате готов кето шоколадов фъч със стевия!

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.