Кето профитероли със стевия
Няма да ми повярвате, но сигурно поне 10 пъти, ако не и повече, се опитвам да направя кето профитероли със стевия! Още преди година се опитах няколко пъти и не става, и не става. Наскоро пак реших да пробвам. Гледах, четох рецепти, нищо не става. Днес, заредена от разходката, реших, че ще пробвам за последно, ама наистина. И най-накрая взеха, че ми се получиха!
Начин на приготвяне:
- Фурната се включва на 200 градуса с вентилатор. Подгответе си тава с хартия за печене.
- В купа се смесват сухите съставки.
- Водата, сметаната и маслото се слагат в тиган.
- Щом течността заври, се прибавят сухите съставки. Бърка се с дървена шпатула, докато се образува тесто (става много бързо).
- Тестото се изсипва в купа и се оставя да се охлади за няколко минути.
- След това едно по едно се прибавят яйцата, като се бърка с бъркалка, докато се усвои всяко яйце.
- Сместа се изсипва в пош и се правят малки купчинки. Пекат се в предварително загрята фурна около 15 минути. Не засякох точно, защото изобщо не очаквах да се получи нещо.
- След това се изваждат и оставят да се охладят. Разрязват се на две.
- За крема първо се разбива сметаната. За да ви се разбие хубаво, трябва да е престояла в хладилника поне 8 часа.
- След това се прибавя крема сиренето. Подсладих на вкус със стевия.
- Разбива се отново, докато се сгъсти.
- С шприц се нанася кремът върху едната част. Поставих по парченце ягода и захлупих с капачетата. Разтопих малко шоколадови капки с еритритол и полях профитеролите отгоре.
- Поздравления вече имате готови кето профитероли със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
