Кето орехова торта със стевия

Днес ви показвам рецепта за кето орехова торта със стевия. Не само изглежда апетитно, а е и много вкусна!

Кето орехова торта със стевия и еритритол

Необходими продукти:

За блатовете

  • 150 смлени орехи
  • 10 г кокосово брашно
  • 50 г стевия или еритритол
  • 10 г бакпулвер
  • 3 жълтъка
  • 100 г заквасена сметана
  • 3 белтъка разбити на сняг

За сиропа

  • 2 ч.л.еритритол с малко вода /около 200 мл/ се слага на котлон да заври. После се оставя да изстине.

За крема

  • 250 мл течна, неподсладена сметана
  • 70 г подсладител /стевия или еритритол/
  • 4 жълтъка
  • 1 ч.л.ванилия
  • 150 г масло-от хладилника
  • 10 г какао

Време за приготвяне:

  • Подготовка на блатовете – 10 минути
  • Печене на блатовете – 10-13 минути
  • Приготвяне на крема – 15-20 минути
  • Изяждане – 1 минута 🙂
Кето орехова торта със стевия без захар

ВАЖНО!!!:

Начин на приготвяне:

Блатове

  1. Смесвате всичко без белтъците и разбивате.
  2. Накрая прибавяте разбитите на сняг белтъци и бъркате със шпатула на ръка.
  3. Разделяте сместа на две равни части. Всеки орехов блат печете поотделно в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-13 минути. Ползвайте тава с размер 18 или 20 см. Покрийте с хартия за печене.
  4. Когато извадите единия блат, го сиропирайте със студения сироп и оставете да изстине.
  5. Повторете същото с другия блат.

Крем

  1. В купа отеделете жълтъците.
  2. Белтъците приберете в хладилника и ползвайте за друго.
  3. В тенджерка сложете сметаната с подсладителя и ванилията.
  4. Бъркайте на слаб огън. Сметаната не трябва да завира, а само да се загрее.
  5. След това сваляте от котлона. Започвате да я прибавяте към жълтъците на тънка струя и разбивате с миксер.
  6. След това връщате цялата смес на котлона, който трябва да е на много слаба степен. Бъркате постоянно, докато се сгъсти.
  7. Отнема около 5 минути. Сваляте и оставяте да се охлади до стайна температура.
  8. Приготвяте маслото. Както е студено, го нарязвяте на кубчета и слагате в блендер.
  9. Разбивате го за няколко минути. Да побелее. От време на време спирайте и обирайте маслото от стените да падне надолу. Поне в моя блендер това се налага.
  10. Прибавяте маслото на три, четири пъти към другата смес и бъркате със шпатула на ръка или с миксер на най-ниската степен.
  11. Накрая прибавете какаото. Може да направите първо крема и да го приберете в хладилника, докато ви станат блатовете. Кремът ще е стегнал доста. Може да го разбиете за кратко с миксера на ниска скорост, за да го разнесете по-лесно върху блатовете.
  12. Накрая сглобявате кето тортата и поръсвате с орехи. Излизат 8 или 10 парчета. Приберете в хладилник поне за час.
  13. Поздравления вече имате готова кето орехова торта със стевия!

Да ви е сладко!

Авторска рецепта на Валерия Христова

РЕЗУЛТАТЪТ::

  • Децата са във възторг!

  • Вие се забавлявате!

  • Всички ще бъдат почерпени с изключително вкусен и лек десерт без захар!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.