Кето орехова торта със стевия
Днес ви показвам рецепта за кето орехова торта със стевия. Не само изглежда апетитно, а е и много вкусна!
Начин на приготвяне:
Блатове
- Смесвате всичко без белтъците и разбивате.
- Накрая прибавяте разбитите на сняг белтъци и бъркате със шпатула на ръка.
- Разделяте сместа на две равни части. Всеки орехов блат печете поотделно в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-13 минути. Ползвайте тава с размер 18 или 20 см. Покрийте с хартия за печене.
- Когато извадите единия блат, го сиропирайте със студения сироп и оставете да изстине.
- Повторете същото с другия блат.
Крем
- В купа отеделете жълтъците.
- Белтъците приберете в хладилника и ползвайте за друго.
- В тенджерка сложете сметаната с подсладителя и ванилията.
- Бъркайте на слаб огън. Сметаната не трябва да завира, а само да се загрее.
- След това сваляте от котлона. Започвате да я прибавяте към жълтъците на тънка струя и разбивате с миксер.
- След това връщате цялата смес на котлона, който трябва да е на много слаба степен. Бъркате постоянно, докато се сгъсти.
- Отнема около 5 минути. Сваляте и оставяте да се охлади до стайна температура.
- Приготвяте маслото. Както е студено, го нарязвяте на кубчета и слагате в блендер.
- Разбивате го за няколко минути. Да побелее. От време на време спирайте и обирайте маслото от стените да падне надолу. Поне в моя блендер това се налага.
- Прибавяте маслото на три, четири пъти към другата смес и бъркате със шпатула на ръка или с миксер на най-ниската степен.
- Накрая прибавете какаото. Може да направите първо крема и да го приберете в хладилника, докато ви станат блатовете. Кремът ще е стегнал доста. Може да го разбиете за кратко с миксера на ниска скорост, за да го разнесете по-лесно върху блатовете.
- Накрая сглобявате кето тортата и поръсвате с орехи. Излизат 8 или 10 парчета. Приберете в хладилник поне за час.
- Поздравления вече имате готова кето орехова торта със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
