Кето лимонена торта със стевия
За тази кето лимонена торта със стевия ще ви трябва лимонов крем, който ще видите на една от снимките. Затова ще ви напиша и двете рецепти поотделно.
Начин на приготвяне:
Лимонов крем
- Яйцата се разбиват, после се прибавят коричките и сока от лимоните и подсладителят.
- Разбърква се отново. Накрая се прибавя маслото, като тук не е нужно да бъркате, то ще се разтопи.
- Сместа се слага на водна баня и се бърка, докато се сгъсти хубаво. Някои я слагат директно на котлона и я готвят на много слаб огън. Става бързо.
- Сместа се сваля от котлона и прецежда през цедка.
- Покрива се с фолио /прозрачното/ и се оставя да изстине.
Кето лимонова торта
Приготвяне на блатовете
- Разделете жълтъците от белтъците.
- Белтъците разбийте на сняг и оставете настрани.
- Към жълтъците прибавете всички останали продукти и разбийте хубаво.
- Накрая прибавете разбитите белтъци и объркайте сместа със шпатула.
- Разделете сместа на 3 равни части и изпечете три отделни блата. Ползвам тава с диаметър 20 см. Задължително покрийте тавата с хартия за печене.
- Печете блатовете на 180 градуса за около 20 минути, но това зависи от фурната.
- Готовите блатове оставете да изстинат.
- Сиропирайте ги с бадемово или кокосово мляко. Блатовете за тази торта стават много тънки.
Приготвяне на крема
- Разбийте сметаната на гъст крем.
- След това към нея се прибавят маскарпонето, подсладителят и лимоновият крем.
- Разбийте отново. Кремът става доста като количество, на мен ми остана малко.
- Сглобете тортата и я приберете в хладилника за няколко часа.
Поздравления вече имате готова кето лимонена торта със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
