Кето крем със стевия
За десерт си направих много вкусен и любим кето крем със стевия. По същия начин правя и обикновен крем карамел.
Имайте предвид, че голямо значение имат купичките, в които ще печете. Отсега ви казвам, че в метални купички във фрайъра ще стане на шупли.
Начин на приготвяне:
- Всичко се разбива с бъркалка.
- Купичките се мажат с масло и сместа се разпределя. Може да добавите есенция ванилия, карамел, може да добавите парченца натурален шоколад или шоколадови капки с еритритол. Може да добавите плодове. Всякак съм го правила и винаги е много вкусен.
- Моя го изпекох в еър фрайър на програма bake. Първо 5 минути на 200 градуса и после 30 минути на 110 градуса. Вода не се налива. Така правя и обикновен крем карамел. Както виждате, няма и една шупличка.
- Във фурната се пече по следния начин. Нареждате купичките в тава и наливате до средата им ВРЯЛА ВОДА. Печете на 200 градуса до готовност, може би 15 минути. Моята фурна е газова и пече различно.
- Поздравления вече имате готов кето крем със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова