Кето коледни бонбони с еритритол

Кето коледни бонбони с еритритол, както и с кокосово и фъстъчено масло- да, кето и нисковъглехидратни са, така че и Дядо Коледа да не надебелее много и да може да минава през комина!

Ето, че остана съвсем малко до Коледа! Написахте ли си писъмцата? А помислихте ли с какво да почерпите Дядо Коледа? Тези бонбони са една чудесна идейка!

Рецептата е от някакъв сайт, като този път съм силно изненадане, че станаха. Обукновено не е точно така….

 

По- надолу ще ви сложа и снимки, за да видите продуктите как съм си ги отмерила. Специално за целта си купих едни мерителни чашки. Да се знае, че е точно! От една доза ще излязат доста такива бонбони. Може би около 30 броя. А, питайте ме сега, що незнам броя! Защото половината смес, без да искам, я излях в мивката. Е тъй де , стана весело. Но да кажа, че наистина става доста и ако искате може да си разделите на две дозата. Може да ползвате всякакви формички- за лед , може и силиконови, вие си решавате. Аз си бях купила една силиконова, с коледни мотиви (от лидл). Може да сложите и някаква ядка вътре.

Ето и рецептата за Кето коледни бонбони с еритритол /с кокосово и фъстъчено масло/:

Необходими продукти

  • 1/2 чаша кокосово масло- неразтопено;
  • 1/2 чаша фъстъчено масло;
  • 1/4 чаша какао;
  • 1/4 чаша естествен подсладител / аз използвах еритритол, но може и със стевия/

Начин на приготвяне

Всичко съставки се смесват и се разтапят на водна баня. После, готовата смес се разпределя внимателно във формичките и се слага в камерата за час- два. Моите кето коледни бонбони с еритритол ги опитах след 2 часа, но мисля, че може и по-малко!

Всъщност, може да се хапват и директно от камерата, но са по- твърдички. Ако ги оставите 5 -10 минути навън, стават по- нежни и направо се топят в устата. Таман хапвам с кафето!

И нали не си мислете, че всички тези лакомства ги изяждам сама! От вчерашния чийзкейк съм изяла едно парче. Сега ще хапна един, два бонбона с кафето! Другото споделям с роднини и приятели!

Добър апетит!