Кето кексчета с лешников тахан и стевия
Имах малко останал тахан и реших да направя нещо бързо и лесно. Тези кето кексчета с лешников тахан и стевия станаха малко странни на вид, но много, много вкусни. Ще видите колко лесна е рецептата, само с 3-4 съставки и без никакви млечни продукти.
Ако не сте на кето, може да замените бадемовото брашно с обикновено.
Начин на приготвяне:
- Първо се разбиват яйцата с подсладителя.
- След това се добавят останалите съставки и отново се разбива хубаво.
- Използвах силиконови формички, които намазах с малко кокосово масло.
- Разпределих сместа и отгоре добавих малко шоколадови капки. Сместа става доста рядка, това да не ви притеснява.
- Пекох кексчетата в еърфрайър на програма bake. Първо включих уреда да загрее за 2 минути на 200 градуса.
- След това намалих на 165 градуса и пекох за 17 минути, без да ги обръщам. Може да ги изпечете и във фурната на 180 градуса. Точно време не мога да кажа, може би около 20-25 минути. Най-добре ги належдайте.
- Вече имате готови кето кексчета с лешников тахан и стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
