Кето десерт с тиква и стевия
Иска ви се да приготвите интересен десерт в сезона на тиквите? Валерия Христова предлага изключително вкусна рецепта за кето десерт с тиква и стевия без захар.
.
Начин на приготвяне:
- Първо си сварявам тиквата, намачквам я и я оставям хубаво да се изцеди от течността.
- След това си вземам нужното количество, което в случая е 100 г.
- Към пюрето от тиква се добавят останалите съставки и се разбива с бъркалка.
- Сместа се разпределя в три купички.
- Пекох в еър фрайъра на програма bake. Първо 5 минути на 200 градуса и после 30 минути на 110 градуса.
- Ако ще го печете във фурната, наредете купичките в тава и налейте до средата им вряла вода. Печете на 180 градуса, но време не мога да кажа. Най-добре го наглеждайте.
- Поздравления вече имате готов кето десерт с тиква и стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
