Кето чийзкейк такоси с ягоди
Днес ви предлагам рецепта за кето чийзкейк такоси с ягоди. Приготвена е със стевия и еритритол, които са естествени заместители на захарта, не влияят негативно на зъбите, не съдържат калории и са подходящи за хранителни режими като кето, нисковъглерхидратно хранене, калориен дефицит и др. Също са подходящи за диабетици.
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
- Към белтъците се добавят лимоновият сок и ксантановата гума.
- Разбиват се хубаво на гъст сняг.
- Към жълтъците се прибавят всички останали съставки и се разбърква с бъркалка.
- След това постепенно и внимателно разбитите белтъци се прехвърлят при жълтъците и се обърква със шпатула. Сместа трябва да стане пухкава.
- Слагате хартия за печене в тавата. С лъжица или шпатула оформяте 6 кръгчета около 6-7 см. Пекох в предварително загрята фурна с вентилатор на 150 градуса за 20 минути.
- След това се изваждат и оставят да изстинат. Вземам хартиена форма за мъфини и я сгъвам на две. В нея слагам блатчето и внимателно прегъвам на две. В началото се разтварят, но после като се сложи кремът, се затварят много добре.
- Крема направих от равни части заквасена сметана и крема сирене. Подсладих на вкус със стевия за десерти. Първо слагам малко крем с лъжичка, после парченца ягоди, после пак крем и отгоре ягоди.
- Поздравления вече имате готови кето чийзкейк такоси с ягоди!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
