Кето черешки със стевия
Една изцяло преработена рецепта за приготвяне на много познат и любим десерт от детството ни, но вече без захар и напълно подходящ за всички почитатели на здравословното хранене – Кето черешки със стевия.
Дълго време се чудех как да направя кето черешки, които да са по – различни от просто смлени и объркани ядки. Да не се трошат и разпадат. А също и да не са толкова калорични. И най – накрая го измислих. Тези черешки са толкова вкусни, че ще се харесат на всички. Няма значение дали сте на кето, или не сте. Пробвайте ги и вярвам, че ще останете впечатлени.
А колко още идеи ми дойдоха….!
Тук искам да обърна внимание на тези, които ще приготвят рецептата, нека изберат хубава сладкарска боя, за да се получат както трябва черешките.
За подсладител използвам само „Стевия за десерти и сладкиши“ и „Еритритол на прах“ на Българска стевия, които единствено не ми горчат, а напротив- неразличими са от захарта.
Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Към жълтъците се прибавят всички останали съставки, като кокосовото масло се разтапя. С миксера първо се разбиват белтъците на сняг и след това се разбива другата смес. После белтъците се добавят към другата смес и се разбърква с шпатула.
Сместа се изсипва в малка тавичка, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса. Готовият кекс се оставя да изстине. След това се натрошава в купа и се добавя бадемовото мляко. Добавяйте по малко и месете, докато усетите, че сместа се слепва и може да се оформя. Добавете боята и месете до желания цвят. Оформете малки топчета и ги приберете в хладилника за около половин час. След това ги поръсете с кокосови стърготини.
- Ако искате да са по – сладки, добавете още Стевия за десерти сладкиши.