Кексчета с тиква и стевия
Кексчета с тиква и стевия- да, това са моите любими кексчета, с аромат на есен.
Надявам се, че ще ви харесат!
И още…
Начина на приготвяне
Тиквата се сварява добре. След това се намачква и оставя да се изцеди в гевгир. Вземате 240 гр. от нея, а другото прибирате в хладилник или фризер.
Първо се разбиват яйцата. Ползвайте бъркалка, не миксер. Маслото се разтапя и добавя при яйцата. Прибавят се останалите продукти и се разбърква хубаво.
Ползвах силиконови формички, които предварително намазах с масло.
Пекох в еър фрайър на програма bake, 175 градуса, 8 минути от едната страна и 5-6 от другата страна.
Може да ги изпечете и във фурната на 180 градуса.
Излязоха 25 броя. Ако не ви трябват толкова много, направете половин доза.
Ползвам единствено „Стевия за десерти и сладкиши“ и „Еритритол на прах“ на Българска стевия, които са 1:1 в съотношение със захарта.
Автор: Валерия Христова
Да ви е сладко!
Още здравословни рецепти със стевия и еритритол можете да видите, а и самите вие да споделите, във Фейсбук: