Кекс с тиква, орехи и еритритол
Кекс с тиква, орехи и еритритол – кето, нисковъглехидратен десерт, без захар. Приготвен с последната ми останала тиква, така че още такива здравословни сладки изкушения ще има чак другата година.
Все пак, в края на тази поредица от рецепти, хубаво да е кажем няколко думи и за тиквата:
Тиквата е естествен източник на важни елементи като желязо, калий, калций, магнезий и фосфор. Изключително богата на витамин В, С. Тя съдържа още и голямо количество витамин А, който защитава организма и поддържа неврологичните и имунни му функции, отговорен е и за здравата и подхранена кожа.
Още за тиквата, можете да прочетете ТУК
Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг и оставяме настрани.
В подходяща купа си смесваме сухите съставки- бадемовото брашно, еритритола, бакпулвера и канелата.
В друга купа разбиваме жълтъците, маслото, ванилията и пюрето от тиква. Прибавяме сухите съставки и пак разбиваме. Прибавяме орехите и разбитите белтъци и бъркаме на ръка с шпатула.
Изсипваме готовата смес в предварително намаслена форма за кекс и печем около 40 минути, на 180 градуса. Изваждаме, оставяме да се охлади и обръщаме върху поднос.
Когато вашия Кекс с тиква, орехи и еритритол е напълно готов, по желание може да се разтопи натурален шоколад с масло на водна баня и залее отгоре.
Добър апетит!