Кекс без захар
Кекс без захар- с ябълки, орехи и еритритол- едно чудесно съчетание на даровете на есента, но без да подслаждаме със захар !!! Ухае превъзходно, повярвайте ми, и е много вкусно! Рецептата отново е авторска (Валерия Христова)! Този път внимавайте, защото ще ви дам някои много важни насоки, за да не допуснете грешките, които аз си открих при последната рецепта- например, че ябълките ми бяха на много големи парчета. Казвам това, защото не е вариант и да ги стържете, тъй като пък ще стане много воднисто. Моя съвет е да си нарежете ябълките на много ситни парченца!
Начин на приготвяне
Разделила съм ви продуктите за този кекс с ябълки и еритритол, за да ви е по- лесно.
Първо, в една подходяща купа смесвате и разбивате течните съставки / жълтъка, сметаната и маслото /. После прибавяте и сухите съставки/ ванилията, бадемите, кокосовото брашно, еритритола и канелата /. Разбивате много добре – с миксер. Накрая изсипвате ябълките, орехите и белтъците, като продължавате да бъркате с шпатула.
Когато сместа е готова, изсипвате я в намаслена, и по възможност незалепваща, форма за кекс. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Изваждате кекса от фурната и изчаквате хубаво да изстине, чак тогава можете да го вадите от формичката.
В заключение ще ви напомня, че ако в този кекс с ябълки решите да не сложите ябълки, а добавите малко какао, то ще получите чудесен орехов кекс (отново без захар!
Приятен апетит в компанията на любимите ви хора!