Какаов салам със стевия

Какаов салам със стевия! Без захар!

Един нов вариант за приготвяне на този любим в детството ни десерт- Какаов салам със стевия, който днес, за съжаление, е малко позабравен. В тази рецепта сме заменили захарта със стевия и отново останахме изключително доволни от резултата! Стевията, която ние използвахме, е произведена от Българска стевия ЕООД, тъй като с нея се готви без никакъв проблем, а и няма горчив вкус и послевкус (това условие е наистина много важно, повярвайте ни).

 

Необходими продукти

  • 600 грама бисквити ( по ваш избор);
  • 3 супени лъжици какао на прах;
  • 150 мл. прясно мляко;
  • 200 грама краве масло
  • 4 супени лъжици стевия на прах *  

 *отново ви обръщаме внимание, че стевията, която ние използваме, е 4 пъти по- сладка от захарта, което не се отнася за всички подобни продукти!

Начин на приготвяне

Първо, натрошаваме бисквитите- добре е да станат на прах, но ако искате можете да оставите и малко по- едри парченца. След това, смесваме какаото със стевията и ги добавяме при бисквитите.

В друг съд, разтопяваме краве маслото заедно с прясното мляко, но ВНИМАВАЙТЕ! – без да стигаме до кипене! После, смесваме бисквитите с маслото и млякото, като разбъркваме докато се превърне в лепкава смес. Когато това стане, ни остава да направим руло или няколко рула, като ги увиваме в стреч фолио.

Оставяме рулата да стегнат за около 6 часа в хладилник и нашия/вашия Какаов салам със стевия е готов!

Вече имаме още един прекрасен десерт без захар, подходящ за малки и големи, който се приготвя лесно, а и е вкусен!

Добър апетит!