Ягоди със стевия

Рецепта за приготвянето на чудесен пролетно/летен десерт!

Подходящ за включване във всякакви диети и хранителни режими!

Без захар! Без изкуствени подсладители!

 

ЯГОДИТЕ…

Ягодата е нискокалоричен плод, който е много вкусен и изключително ценен поради богатото количество на витамини и доказаните лечебни свойства върху организма.

В българската народната медицина, плодовете на ягодата се използват като лек против раздразнение на кожата, за понижаване на нивото на общия холестерол, при нарушаване на очното налягане, понижават риска от сърдечни болести и инфаркт, забавят процеса на стареене и спомагат функционирането на мозъка….

Необходими продукти

  • 1/2 чаша топла вода
  • екстракт от стевия (количеството е въпрос на вкус)
  • 1 чаша натрошен лед
  • 2 – литров буркан измити и нарязани на четири парчета ягоди
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок
  • няколко пресни и ненарязани ягоди за украса

Начин на приготвяне

Разтворете, с помощта на миксер, екстракта от стевия в гореща вода . Добавете лед и отново разбърквайте , докато се разтопи.

Постепенно добавете ягодите. Добавете и лимоновия сок .

Сместа се поставя във форма, и се оставя във фризера в продължение на 1 1/2- 2 часа, като на всеки 20 минути разбърквайте .

Десертът трябва да бъде кашообразен .

При сервиране, по желание гарнирайте с цели ягоди.