Ванилови и фастъчени бонбони с еритритол

Ванилови и фъстъчени бонбони с еритритол – тази страхотна, и много вкусна рецепта, ни е изпратена от Валерия Христова, от град Севлиево. Валерия редовно приготвя, само с еритритол и/или стевия, най- различни сладки изкушения за своето семейство и любимите си хора.

 

Ето какво ни е написала тя:

Ванилови бонбони с еритритол и фъстъчени бонбони с еритритол!

Здравейте! Честно казано, не знам кои точно бонбони ми харесват повече – ваниловите с еритритол или фъстъчените с еритритол, но синът ми каза, че фъстъчените вече му стават любимите бонбони! Така, че…..

И двете рецепти отново са изключително достъпни и с малко продукти. Ваниловите бонбони с еритритол са по 14 грама, а фъстъчените- по 13 грама. Не ме питайте защо, просто на момента така реших!

Необходими продукти

За ванилови бонбони с еритритол:

  • 100 гр. микс от ядки / смлени /;
  • 100 гр. Маскарпоне;
  • 2 супени лъжици еритритол / напълно достатъчно е /;
  • Ванилия-сложих две шишенца, но май са оказаха много. Вие може да пробвате и с по- малко, по ваш избор!

Необходими продукти

За фъстъчените бонбони с еритритол:

  • 100 гр. микс ядки / смлени/;
  • 2 супени лъжици- фъстъчено масло;
  • 1 супена лъжица еритритол / напълно достатъчно е /;

Начин на приготвяне

На ваниловите бонбони:

Приготвянето е много, ама наистина много лесно! Достатъчно е да обърквате добре всички продукти и да оформите бонбоните. Това е!

На фъстъчените бонбони:

Приготвянето на тези бонбони е абсолютно същото, както при ваниловите- достатъчно е да объркате много добре всички продукти и да оформите бонбоните. Това е!

– Ядките, които съм използвала, са микс от лешник, орех и кашу- 200 гр. е пакетчето, което ви е необходимо, продават се навсякъде;
– Фъстъченото масло- използвам натурално и нисковъглехидратно;
– Маскарпоне – от Била, беше на промоция;
– Еритритол – използвам само този на Българска стевия !!! Причината е, че е на фин прах, лесно се работи с него, разтваря се много бързо и както трябва, а и не се усеща метален вкус ( какъвто имат някой от марките Еритритол ).