Торта с еритритол
Честно казано, беше под въпрос дали ще успея да направя тази торта с еритритол и дали няма да иде в коша… Е, не отиде!
Рецепта, пак по свободни мои съчинения, която се получи много добре и нямам търпение да я споделя с всички вас.
Начин на приготвяне
На блата:
Първо, разбиваме белтъците отделно, на сняг, и ги оставяме настрани. Маслото го разтапяме и прибавяме към жълтъците. Добавяме сока, заедно с есенцията, и разбъркваме добре. После, добавяме кокосовото брашно, еритритола на прах и пак бъркаме. Накрая, към полуготовата смес, прибавяме разбитите белтъци и отново бъркаме. Получената вече смес изсипваме в тавичка, с диаметър 22 см., върху хартия за печене. Пече се 30 минути, в предварително загрята фурна, на 180 градуса. Когато стане готов блата го изваждате и оставяте да се охлади. След това намазвате с крема отгоре. За декорация настъргах отгоре лимонова кора.
На крема:
Първо разбивате готварската сметана, която трябва да е престояла поне 5 часа в хладилника. Така пише на моята. След това добавяте сока, есенцията и маскарпонето. Разбивате добре и имате готов крем.
Приятен апетит!