Тиквен пай със стевия

Необходими продукти

За кора за пай (с 20 сантиметров диаметър):

• 1 ч.ч. пълнозърнесто сладкарско брашно
• 2 с. л. соево брашно
• 4 с. л. соев (или рапичен) маргарин
• 1/4 ч. л. сол
• 3 с. л. студена вода

За пълнежа:

  • 300-350г меко тофу
  • 1/3 чаена чаша олио
  •  2 чаши прясно сварена тиква
  • 2 с. л. кленов сироп
  • 1 с. л. плодов сос
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.л. стевия на прах (количеството е въпрос на вкус)

Начин на приготвяне

На тиквения пай

Сложете солта в брашното, после прибавете маргарина и го разбъркайте добре със сладкарски блендер или вилица, докато заприлича на тесто.
Докато месите брашното, сипвайте водата постепенно.
Оформете на топка и оваляйте между две парчета хартия за печене. Извадете горния лист хартия и обърнете топката в тавичка за пай. Извадете друга хартия. Направете подходящо ръбче на пая.

На пълнежа

Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете всички съставки за пълнежа в блендер или кухненски робот докато сместа стане кремообразна. Ако ползвате блендер започнете с част от тофуто и маслото. Постепенно се добавя останалата част от съставките. Използвайте бутона за кратко разбиване и разбърквайте между разбиванията. Изсипете в неопечената кора за пай и печете в продължение на 1 час. Оставете да изстине и сервирайте.