Течен шоколад със стевия

Тази чудесна рецепта, за приготвянето на домашен течен шоколад със стевия, ни изпрати  нашата добра приятелка и отличен кулинар Ц. Калева.

Благодарим от сърце!!!

Ето какво ни е написала тя:

Приготвям доста често този изключително вкусен домашен течен шоколад, тъй като той е любим десерт на цялото ми семейство.

Причината, да опитам да го направя този път с вашата стевия, вместо с традиционно използваната захар, е че всичко друго, което съм приготвяла с нея, се получава страхотно!

И такааа..

Необходими продукти

(за приготвяне на 5 малки порции)

  • 250 гр. сухо мляко
  • 125 гр. краве масло
  • 3 с.л. какао
  • 4 с.л. стевия
  • 300 мл. вода

Начин на приготвяне

В подходящ съд (купа) се смесват 250гр. сухо мляко, 3 с.л. какао и 4 с.л. стевия. Разбъркайте ги добре!

След това, в друг съд (най- добре в чаша гореща вода) се разтапя едно пакетче краве масло (125 гр.), след което се прибавя към готовата смес от стевия, сухо мляко и какао. Направете това внимателно, за да не стане сместа на бучки ( но истината е, че аз и на бучки го ям с удоволствие)

От богатия си кулинарен опит знам, че разтварянето на кристалите захар изисква доста бъркане, но със стевията няма да имате такъв проблем, защото тя си е на прах! Разтваря се за секунди!

По желание, може да се добави и прясно мляко.

Аз правя сместа по-рядка и я оставям да стегне в хладилника.

Сами виждате, че приготвянето на този домашен течен шоколад със стевия е много лесно, а аз мога да ви уверя, че и на вкус няма разлика! Все едно е със захар!

И НАЙ- ВАЖНИЯ И ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ ПРИ ПРИГОТВЯНЕТО НА ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ:

Ако нещо объркате, няма проблем защото много лесно можете да го поправите! Във всеки един момент, дори след смесването на всички съставки и получаването на хомогенната смес, може да се добави всяка една от съставките,  дори и прясното мляко  (за което ви казах, че е по желание)!