Течен шоколад със стевия
Тази чудесна рецепта, за приготвянето на домашен течен шоколад със стевия, ни изпрати нашата добра приятелка и отличен кулинар Ц. Калева.
Благодарим от сърце!!!
Ето какво ни е написала тя:
Приготвям доста често този изключително вкусен домашен течен шоколад, тъй като той е любим десерт на цялото ми семейство.
Причината, да опитам да го направя този път с вашата стевия, вместо с традиционно използваната захар, е че всичко друго, което съм приготвяла с нея, се получава страхотно!
И такааа..
Начин на приготвяне
В подходящ съд (купа) се смесват 250гр. сухо мляко, 3 с.л. какао и 4 с.л. стевия. Разбъркайте ги добре!
След това, в друг съд (най- добре в чаша гореща вода) се разтапя едно пакетче краве масло (125 гр.), след което се прибавя към готовата смес от стевия, сухо мляко и какао. Направете това внимателно, за да не стане сместа на бучки ( но истината е, че аз и на бучки го ям с удоволствие)
От богатия си кулинарен опит знам, че разтварянето на кристалите захар изисква доста бъркане, но със стевията няма да имате такъв проблем, защото тя си е на прах! Разтваря се за секунди!
По желание, може да се добави и прясно мляко.
Аз правя сместа по-рядка и я оставям да стегне в хладилника.
Сами виждате, че приготвянето на този домашен течен шоколад със стевия е много лесно, а аз мога да ви уверя, че и на вкус няма разлика! Все едно е със захар!
И НАЙ- ВАЖНИЯ И ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ ПРИ ПРИГОТВЯНЕТО НА ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ:
Ако нещо объркате, няма проблем защото много лесно можете да го поправите! Във всеки един момент, дори след смесването на всички съставки и получаването на хомогенната смес, може да се добави всяка една от съставките, дори и прясното мляко (за което ви казах, че е по желание)!