Тарталети със стевия
Тарталети със стевия – най-вкусния сладкиш, който съм ял! Просто нямам думи!
И още…
Може да направите и голям чийзкейк по тази рецепта. Сместа за тарталетите я слагате в тавичка с размери около 20-22 см. Запичате за кратко, а може и да не печете. Отгоре се слага кремът и готово!
В рецептата за тарталети със стевия сме използвали „Стевия за десерти сладкиши” и „Еритритол на прах” произведени от нас, ако ползвате друг подсладител, обърнете внимание какво пише на опаковката и преценете колко да сложите.
Начина на приготвяне
Ядките се смилат и се объркват с разтопеното масло и подсладителя. Взема се от сместа и се оформят тарталетите. Трябва да е тънко. Леко се набождат с вилица по дъното. Пекат се на 160-170 градуса 10-12 минути. Наглеждайте !!! Моята фурна е газова и пече различно. В никакъв случай не ги вадете топли от формичките !!! Рискувате да ви се разпаднат или счупят. Оставете ги да изстинат. Това е така, защото като са топли, са меки, а после стават твърди. Като ги извадите от фурната, може да са се надули тук-таме. Просто притиснете с пръсти или лъжица.
Може да ползвате силиконови или метални форми. Моите са с падащо дъно, 10 на 2 см. Много са удобни.
Да ви е сладко!