Тарталети със стевия

Тарталети със стевия – най-вкусния сладкиш, който съм ял! Просто нямам думи!

И още…

Може да направите и голям чийзкейк по тази рецепта. Сместа за тарталетите я слагате в тавичка с размери около 20-22 см. Запичате за кратко, а може и да не печете. Отгоре се слага кремът и готово!

В рецептата за тарталети със стевия сме използвали „Стевия за десерти сладкиши” и „Еритритол на прах” произведени от нас, ако ползвате друг подсладител, обърнете внимание какво пише на опаковката и преценете колко да сложите.

Необходими продукти

За основата:

  • 200 гр. ядки по избор /ползвах 100 гр. бланширани бадеми и 100 гр. орехи/
  • 60 гр. кокосово масло, което се разтапя
  • 40 гр. подсладител /смесвам стевия с еритритол/

За белия крем:

  • 130 гр. прясна сметана Лесидрен /може да се замени със заквасена сметана/
  • 200 гр. маскарпоне или крема сирене
  • 40 гр. подсладител/смесвам стевия с еритритол/
  • 1 ч.л. ванилия

Всичко се разбива с миксер! Това количество стига да се напълнят 6 големи тарталети като моите. Само ще кажа, че с тази сметана на Лесидрен кремът стана уникален.

Може да ползвате и друг крем по ваш избор!
Може да украсите с ягоди!?

За шоколадовите тарталети си направих домашна нутела. Рецептата е тук (кликни на снимката)

Начина на приготвяне

Ядките се смилат и се объркват с разтопеното масло и подсладителя. Взема се от сместа и се оформят тарталетите. Трябва да е тънко. Леко се набождат с вилица по дъното. Пекат се на 160-170 градуса 10-12 минути. Наглеждайте !!! Моята фурна е газова и пече различно. В никакъв случай не ги вадете топли от формичките !!! Рискувате да ви се разпаднат или счупят. Оставете ги да изстинат. Това е така, защото като са топли, са меки, а после стават твърди. Като ги извадите от фурната, може да са се надули тук-таме. Просто притиснете с пръсти или лъжица.

Може да ползвате силиконови или метални форми. Моите са с падащо дъно, 10 на 2 см. Много са удобни.

Да ви е сладко!

Как оформям тарталетите може да видите в клипче тук (кликни на снимката)