Стевия-подсладител за фитнес маниаци

май 31, 2016

ЗАЩО ТОВА Е ТАКА?

Истина е, че много от нас умишлено избягват всичко сладко, защото знаят, че захарта и изкуствените подсладители, които се съдържат в лакомствата, са вредни за здравето и противопоказни за спортуващи хора. Особено, ако искаме да изградим хубаво, балансирано тяло, без никакви излишни мазнини.

Тъй като повечето хора, които редовно посещават фитнеса, имат силна воля и са свикнали на различни лишения в името на крайната цел, те просто прибавят сладкото към забранените продукти и продължават напред. Това е похвално, но доколко е нужно

Ами ако има една новина, която да обърне с главата надолу представите ви за сладкото!?

Новината си има и име! То е СТЕВИЯ– напълно безвреден заместител на захарта, създаден на природна основа и произведен в България от „Българска стевия“ ЕООД.

​Добрите новини не свършват дотук. Напротив, едва сега започват!

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ СТЕВИЯ?

Стевия, макар да не отстъпва по нищо на захарта, няма да увеличи нежеланите мазнини в тялото ви, независимо дали го използвате в сурово състояние или след термична обработка.

Точно така, можете сами да прецените дали да подсладите кафето, чая, енергийния си шейк или протеиновата си напитка със Стевия или пък да си приготвите с нея истински сладкиш, с който да поглезите вкусовите си рецептори след упоритите тренировки. Това е ваш избор, значително улеснен от гаранцията, че консумирате нещо напълно безвредно за организма и фигурата ви. Напротив, стевията дори спомага за по-лесното изгаряне на ненужните мазнини.

И ОЩЕ….

Стевия подпомага работата на черния дроб, сърдечно-съдовата, отделителната и други жизненоважни системи, които са обект на допълнителен стрес, когато организмът ни е подложен на интензивни физически натоварвания, каквито са тези във фитнес залата.

Тя спомага и за стабилизирането на кръвната захар, като я поддържа в нормални стойности. По този начин се предотвратява една от основните причини за развитието на диабет, може би най-разпространената от болестите, превърнали се в бич на модерното общество.

Всички наши продукти със стевия са подходящи за включване в хранителния режим на всеки запален по фитнеса атлет, независимо дали целите ви са да постигнете изчистен релеф или солидна мускулна маса.

Тъй като разграждането на захарта затормозява допълнително организма, заместването й със Стевия ще ви помогне да се чувствате по-енергично и да постигате по-оптимални резултати в тренировките си.

Всички наши продукти със стевия не съдържат никакви консерванти или други „химии“, което им осигурява заслужено място в хранителния режим на много професионални атлети и любители на спорта. Да не забравяме, че според единодушното мнение на лекарите захарта е една от най-опасните „отрови“ на съвремието ни. Така че, след като можем да я заместим с безвреден продукт, без да губим от усещането за сладост, едва ли има причина да не го направим.

Поради липсата на консерванти и изкуствени подсладители продуктътите ни са подходящи за абсолютно всички, но особено полезни са за активно спортуващите.

СТЕВИЯ НЕ СЪДЪРЖА НИКАКВИ КАЛОРИИ!

Енергийна стойност 0 kJ / 0 Kcal
Мазнини 0g
– от които наситени мастни киселини 0g
Въглехидрати 100g
– от които захари 0g
– от които полиоли 100g
Протеини 0g
Сол 0g

От съществено значение е да не забравяме, че атлетическите занимания изискват изграждане на стриктен и много балансиран хранителен режим, в които всяка съставка може да „наклони везните“ в правилна или погрешна посока. За всеки от нас е улеснение да знае, че чрез използването на стевия има едно задължение по-малко.

Споменахме вкусовите качества на Стевията неколкократно, но нека уточним още нещо много съществено, макар и поне на първо време малко подценявано. Повечето продукти от този тип, предлагани на пазара, имат специфичен леко горчив вкус и послевкус. Това не се отнася до тези, които ние произвеждаме! За всички тях е характерна класическата сладост, добре позната на всички ни, като в известна степен, това се дължи и на съдържащия се още в продуктите със стевия еритритол– естествен подсладител, който се извлича от царевица. Използването му се налага от факта, че екстрактът от стевия е близо 300 пъти по- сладък от захарта, което го прави труден за дозиране и директна консумация!

Сега, вече можете спокойно да опитате  стевия, и да се уверите в нейните качества сами!