Стевия- незаменим помощник за изграждане на релефно тяло!

май 17, 2016

Всички ние сме минавали през неприятна дилема, когато ни се прииска да хапнем нещо сладко. От една страна знаем, че освен вкусовите си качества, то ни дава и енергия, която можем да използваме за една истински интензивна тренировка във фитнеса, но от друга не ни се иска да увеличим телесните си мазнини, което неминуемо ни се случва, ако консумираме сладкиши със съдържание на захар.

Изкуствените подсладители също не са вариант, защото в тях има редица вредни, а дори и опасни за организма вещества. Недейте обаче да мислите, че трябва да избирате дали да откажете сладкото или да забравите за хубавото, релефно тяло! Има натурален, прост, лесен и достъпен вариант да си осигурите необходимата енергия и вкусова наслада, без да поемете никакви рискове!

Стевия е естествен продукт, разработен от „Българска стевия“ ЕООД на базата на южноамериканската билка стевия (Stevia Rebaudiana), уникална със забележителните си здравословни качества и отлични вкусови характеристики. Можете да го използвате напълно спокойно, защото той не съдържа абсолютно никакви вредни за организма вещества, а освен това е полезен за сърдечно-съдовата, чернодробната и редица други системи, чието правилно функциониране е жизненоважно за тялото ни.

За разлика от повечето подобни продукти, предлагани на родния пазар, „Стевия на прах“ няма специфичен горчив послевкус, което я прави незаменима за ценителите на сладкото. Тя не съдържа никакви консерванти или изкуствени подсладители, което е особено важно за активно спортуващите хора, държащи да получават максимални резултати от упоритите тренировки.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СТЕВИЯ?

Стевия е особено подходяща за включване в хранителния режим, тъй като без никакви усилия можем да я разбъркаме в енергийния си шейк или протеиновата си напитка. Консумацията на продукта ще ни гарантира, че получаваме нужната енергия и не се отказваме от така любимото на много от нас сладко, но това не е за сметка на резултатите от тренировките. Дори напротив, ако използваме стевия не само не рискуваме да натрупаме ненужни мазнини, а и си гарантираме, че помагаме на тялото си да изгради така мечтания мускулен релеф.

Много важно е да се отбележи, че продуктът може да бъде употребяван в неограничени количества, без да имате каквито и да било притеснения. Той е напълно безвреден и подходящ за ежедневна консумация. Макар замяната на традиционните сладкиши и захарта със стевия да има най-осезаем ефект в периода на изчистване на ненужните мазнини и изграждане на мускулен релеф, тя е подходяща за целогодишна употреба, тъй като липсата на вредните захари в хранителния ви режим ни гарантира, че няма да излизаме от форма.

Заради забележителните си вкусови качества „Стевия на прах“ може да замени изцяло захарта в ежедневното ни меню, без дори да почувстваме липсата й. По този начин тя ще ни даде енергия и всичко, което очакваме като усещане при хранене, без да застрашава здравето и фигурата ни по какъвто и да било начин.

Важно е да се отбележи също така, че стевията не е поредният екзотичен продукт на пазара, целящ да привлече вниманието на търсачите на различното, без да има особен ефект. Напротив, тя отдавна е намерила своето място в хранителните режими на много елитни спортисти и използването й вместо захар е нещо напълно естествено в средите на хора, занимаващи се активно със спорт или просто държащи да водят здравословен начин на живот. Така че не се притеснявайте, че ще изглеждате странно в очите на околните, ако започнете да използвате стевия и все още не познавате хора, които го правят. Тя е заместител на захарта с доказани качества и вие и приятелите ви ще се убедите много бързо в положителния й ефект.

ИЗЧИСТВАНЕ И ОТСЛАБВАНЕ СЪС СТЕВИЯ

Разбира се, най-бърз и забележим резултат Стевия дава, когато искаме да се освободим от излишните мазнини и да направим впечатляващ релеф. Затова и много от активно спортуващите я включват в хранителния си режим при преминаване към тренировки за оформяне на мускулатурата. Повечето от тях обаче бързо се убеждават, че стевията има отлични тонизиращи качества и, веднъж посегнали към нея, изоставят захарта завинаги. Ако последвате примера им няма да съжалявате.

Захарта е вредна не само за спортната ви форма. Тя е много опасна и за здравето. Неслучайно, наред с брашното и солта, лекарите я включват в групата на „бялата смърт“. Заменяйки я със „Стевия на прах“ си гарантирате страхотно изглеждащо тяло с отлично очертана мускулатура, без да използвате никаква „химия“. А и давате неоценима помощ на организма, за да бъде по-здрав и силен.

СТЕВИЯ – ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ 

Включете във вашето здравословно меню Стевия- незаменим помощник за изграждане на релефно тяло! Рецепти и съвети можете да намерите в групата ни във Фейсбук: РЕЦЕПТИ СЪС СТЕВИЯ