Сладки без глутен със стевия

Бадемови сладки без глутен със стевия – не можеш да си купиш щастие, но пък можеш да си направиш сладки без захар, носещи щастие, което си е почти същото.

Тези сладки със стевия са направени от два вида брашна – бадемово и рожково.

  • Не съдържат глутен!
  • Не съдържат и захар, защото са подсладени със стевия на прах. Подходящи са за диабетици, хора избягващи захарта и глутена.
  • Подходящи са и за хора, хранещи се ниско въглехидратно – високо мазнинно.

Бадемовите сладки са калорични, защото бадемите са мазни ядки. Точно поради тази причина биха се понравили на хората, обичащи мазнините и спазващи кето режим на хранене.

 

Кето режимът на хранете

Кето режим на хранене е хранителен режим за понижаване на тегло, работещ чрез ограничаване на общото количество калории и намален внос на въглехидрати в храната. Най-популярният кетонен режим е „Аткинс диетата“. При този тип хранене белтъчните храни и мазнините се консумират в значителни количества. Продукт на окисляване на вторите са кетоните, от където идва и името на режима. Въглехидратите се свеждат до нищожни количества.

Допълнителна информация

Бадемовите сладки са много ароматни и без наличието на ароматизанти, защото самите бадеми са ароматна ядка след като се изпече.

ВАЖНО! От посочените количества излизат 28 броя бисквити!

Необходими продукти

  • 280 грама бадемово брашно
  • 70 грама белтъци = 2 броя
  • 2 чаени лъжички Бейлис
  • 1 супена лъжица стевия на прах
  • 30 грама брашно от рожков

Начин на приготвяне

От всичките посочени продукти замесете меко тесто.
Оформете на топчета и сплескайте, така че да се образуват бисквити.
Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса за около 8 – 9 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете бисквитите да изстинат в тавата.
Съхранявайте в метална кутия или в плътно затварящ се буркан.

Консумирайте в компанията на любимите ви хора!
Приятен апетит!