Орехови пастички със стевия

Орехови пастички със стевия – авторска рецепта на Валерия Христова!

Здравейте, нали не мислите, че на 8 март ще ви оставя без десерт?

Тези орехови пастички бяха едно от първите неща, които направих, когато започнах да създавам рецепти. Много са вкусни, лесни и бързи за изпълнение! Идеални за забързаните работни дни през седмицата!

Допълнителна информация

В рецептата за тези мини орехови пастички със стевия са използвани „Стевия за десерти и сладкиши” и „Еритритол на прах”!

Те са 1:1 със захарта. Ако ползвате други подсладители, то обърнете внимание какво пише на опаковките.

Използвах тавичка с размери 21 на 24 см.

Необходими продукти

За блата:

За крема:

Начина на приготвяне

На блата:

Всичко се разбива с миксер без белтъците. Накрая се прибавят разбитите белтъцит и се бърка с шпатула на ръка. Готовата смес се изсипва върху хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 15-20 минути, но наглеждайте /моята фурна е газова!/

 

На крема:

Бъркайте крема с бъркалка на ръка.

След като е изстинал, блата се намазва с крема и се поръсва с орехи.

Излизат 16 броя мини орехови пастички със стевия, но ако желаете- може да ги направите и 8 по-големи. А може и да изпечете сместа в малка кексова форма и да се получи обикновен кекс. Отгоре залейте, ако искате,  с разтопен натурален шоколад! Понеже са ми задавали въпрос- Може ли да стане с друг тахан, например лешников? Отговарям веднага- Да, разбира се, може! Абе идеи много…!

Да ви е сладко!