Орехови пастички със стевия
Орехови пастички със стевия – авторска рецепта на Валерия Христова!
Здравейте, нали не мислите, че на 8 март ще ви оставя без десерт?
Тези орехови пастички бяха едно от първите неща, които направих, когато започнах да създавам рецепти. Много са вкусни, лесни и бързи за изпълнение! Идеални за забързаните работни дни през седмицата!
Допълнителна информация
В рецептата за тези мини орехови пастички със стевия са използвани „Стевия за десерти и сладкиши” и „Еритритол на прах”!
Те са 1:1 със захарта. Ако ползвате други подсладители, то обърнете внимание какво пише на опаковките.
Използвах тавичка с размери 21 на 24 см.
Начина на приготвяне
На блата:
Всичко се разбива с миксер без белтъците. Накрая се прибавят разбитите белтъцит и се бърка с шпатула на ръка. Готовата смес се изсипва върху хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 15-20 минути, но наглеждайте /моята фурна е газова!/
На крема:
Бъркайте крема с бъркалка на ръка.
След като е изстинал, блата се намазва с крема и се поръсва с орехи.
Излизат 16 броя мини орехови пастички със стевия, но ако желаете- може да ги направите и 8 по-големи. А може и да изпечете сместа в малка кексова форма и да се получи обикновен кекс. Отгоре залейте, ако искате, с разтопен натурален шоколад! Понеже са ми задавали въпрос- Може ли да стане с друг тахан, например лешников? Отговарям веднага- Да, разбира се, може! Абе идеи много…!
Да ви е сладко!