Нисковъглехидратен чийзкейк със стевия

Нисковъглехидратен чийзкейк със стевия и златист портокалов карамел- още една рецепта за приготвянето на уникален домашен сладкиш, този път с автор Нина Тончева.

Необходими продукти

За блата:

За блата използвах рецептата за бадемови бисквити с канела на @vilistime, но в двойно количество:

Всички съставки трябва се объркат добре и да се разпределят вподходяща форма (примерно 24 см),  в която сте поставили хартия за печене. Пече се 15-20 минути, на 180, с вентилатор.

За крема:

Кремът е стандартен, като за приготвянето му използвах следните продукти:

  • 500 гр. крема сирене;
  • 3 – 4 с. л. заквасена сметана;
  • Ванилия;
  • стевия за десерти и сладкиши (около 100 гр.);
  • 1 желатин.

Всички съставки се пасират добре, след което се добавя желатинът.

ВАЖНО! Желатинът трябва да бъде предварително накиснат в 4-5 с.л. вода (до набъбване), след което да е разтопен на водна баня.

Начин на приготвяне

Портокаловият карамел се получи малко случайно, но пък ефектът е фантастичен.

Първо, нарязах 3 обелени портокала на малки парченца ( общо около 700 гр.), после добавих стевия за десерти сладкиши- около 300 гр., и накрая – 1 с.л. канела и 50 мл. лимонов сок. Варих на тих огън, до сгъстяване. След като го свалих от котлона, започна да се сгъстява много бързо и вместо мармалад стана този ароматен карамел, който със своята хрупкавост се съчетава изключително приятно с крема.

За поръска, върху вашия нисковъглехидратен чийзкейк със стевия, съответно ще ви трябва далеч по- малко количество (примерно 1/3 от продуктите), като остатъкът може да се ползва за други десерти.

После сглобих всичко и оставих за час в хладилника.

Получи се сладкиш с нежен вкус и приятна комбинация на консистенции.

Пожелавам ви Добър апетит!  Насладете се на този домашен сладкиш в компанията на любимите ви хора, без притеснения за вашия нисковъглехидратен режим!