Лесен домашен кекс със стевия
Лесен домашен кекс със стевия, вместо със захар!
Приготвянето на този „Лесен домашен кекс със стевия“ е наистина, ама наистина много лесно!
Може да го приготвите на бързо за закуска, или пък за десерт, в случай че неочаквано ви дойдат гости.
Той е подходящ за приготвяне от всеки начинаещ готвач, дори и от онези от вас, които никога преди това не са и опитвали да правят кекс или сладкиш.
Освен това, този кекс ще ви се стори и много познат- не само на външен вид, а така също и като вкус (въпреки, че захарта в него е заменена със стевия).
Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за приготвяне на лесен домашен кекс със стевия е подготовката на течната смес:
Разбивате яйцата с вилица, към тях добавяте стевията, а после и киселото мляко, в което вече сте разбъркали содата.
Отново разбърквате добре (тази стевия се разтваря много бързо, така че това да не ви притеснява).
После, добавяте олиото и ванилията, а след това и брашното, заедно с бакпулвера, при непрекъснато разбъркване до получаване на хомогенна смес.
Втора стъпка:
Намазвате формата за кекс с олио или изсипвате сместа върху хартия за печене, като оставате малка част от сместа, в която да добавите какаото, за да я оцветите. После, изсипете какаовата смес равномерно върху ваниловата.
Трета стъпка:
Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 35 – 40 минути, като проверявате с клечка за зъби дали е изпечен. Ако клечката е суха, вашият кекс е готов.
ВАЖНО: По желание, преди изпичането, можете да добавите орехи или настъргани плодове!
С грижа за вашето здраве, желаем ви Добър апетит!