Кето японски чийзкейк със стевия
Кето японски чийзкейк със стевия – и да не сте на кето режим, пак може да си го приготвите! Много е вкусно!
Повторение, пак повторение… не винаги се получава така, както е в чуждите клипове, но и така е много, много вкусно!
Най-важното в тази рецепта е търпението, защото се пече дълго време.
Начин на приготвяне
-
- Пригласете си съда или съдовете, в които ще го печете. Може да са малки купички или по-голяма тава. Моята тава е с падащо дъно и размер 16 см. Увива се във фолио, за да не влиза вода. Ако ползвате купички, не е нужно да ги увивате.
- Намажете съда с масло и сложете хартия за печене.
- Пригответе си и вряла вода, която ще ви трябва накрая.
- В купа сложете крема сиренето, маслото и сметаната. След това сложете купата на водна баня и бъркайте, докато се разтопи и образува еднородна смес.
- Свалете сместа от котлона. Прибавете жълтъците и разбъркайте.
- Добавете стевията и ванилията. Отново разбъркайте.
- Разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към другата смес, но постепенно, на няколко пъти. Бъркайте с шпатула.
- Готовата смес изсипете в съда за печене. Тръснете го два, три пъти на масата.
- Поставете съда в друга тава и налейте вряла вода почти до половината. Разбъркайте сместа с клечка.
- Пече се в предварително загрята фурна на 150 градуса, за 90 минути. Тук вече за печенето има много варианти. Давам ви аз как го пекох. Фурната ми е газова!
- После…. отидете да изгледате един филм!
- Оставете да изстине във фурната на отворена врата за 30 минути. След това го извадете и оставете напълно да изстине.
ВАЖНО!!! В рецептата са използвани Стевия за десерти и сладкиши, която е 1:1 със захарта и Еритритол на прах.