Кето панакота със стевия

Кето панакота със стевия …. и преди съм правила панакота, но тази е невероятна!!!

Още повече, че е без млечни. Знам колко хора не консумират млечни и яйца. Старая се да предложа нещо и на тях.

 

Желатинът може да се замени с агар агар и тогава десертът става веган.

Съветвам ви сами да си правите ядковите млека.

Кето панакота със стевия, без млечни (продукти за три чашки):

Необходими продукти

За ваниловата част:

  • 150 гр. кокосова сметана
  • 150 мл. бадемово мляко
  • 1 ч.л. ванилия
  • 60 гр. подсладител /аз ползвах 30 гр. стевия и 30 гр. еритритол/
  • 5 гр. – 10 гр. желатин на Тримарт

За шоколадовата част:

  • 150 гр. кокосова сметана
  • 150 мл. бадемово мляко
  • 40 гр. натуралено какао
  • 1 ч.л. ванилия
  • 60 гр. подсладител /аз ползвах 30 гр. стевия и 30 гр. еритритол/
  • 5 гр. – 10 гр. желатин на Тримарт.

Начин на приготвяне

Първото и най-важно е кокосовата сметана. За целта ви трябва едно кенче кокосово мляко. То се оставя в хладилника за поне 24 часа. След това се отваря и много внимателно се отделя твърдата бяла част. Отдолу остава вода. Излиза точно 300 гр. кокосова сметана. Приберете я в хладилника, докато ви потрябва.
Пригответе си чашки, които да наклоните.
В продълговата тясна тавичка се слага кърпа и поставят чашките като се накланят, както се вижда на снимката….
Започва се с бялата част.

Важно: Почва се от желатина, който се разтваря според инструкциите на опаковката.
В касеролка се изсипват всички продукти, без желатина. Бърка се на среден огън и се маха преди да заври. Оставяте течността някъде на кухненски плот или маса. След това набъбналият желатин се разтапя на водна баня и се излива в сместа.
Наливате по равно в чашките. Като се охлади прибирате в хладилник да стегне. Отнема около 2 часа.

Шоколадовата част се прави след като е стегнала бялата. Същият процес се повтаря и тук. Всички продукти се слагат в касеролка. Бърка се на среден огън и се маха преди да заври. Хубаво е да прецедите сместа през цедка заради какаото.

Желатинът се прави по същия начин и се изсипва при течността.

Сместа се охлажда като съдът, в който е налята, се слага в друг съд със студена вода. Бърка се до охлаждане. Или оставете да се охлади на стайна температура. Вадите чашките и вече ги изправяте. Наливате шоколадовата течност.

Прибирате в хладилник и след като стегне- вашата кето панакота със стевия е готова!

Добър апетит!