Кето мус с еритритол и Stevia

Кето мус с еритритол и Stevia – едно наистина неустоимо сладко допълнение към нисковъглехидратния ви режим на хранене!

Това трябваше да е торта и щеше да бъде, ако бях използвала обикновен ринг за торта. Обаче, аз нали съм си аз,  все искам нещо по- различно. Сложих муса в една силиконова форма, но като го извадих по края се беше откъртило. Признавам си, грешките и несполуките. Човек се учи, докато е жив. Но се сетих, че имам формички и реших с тях да изрежа и оформя. Моят съвет е направете този мус в обикновена форма за торта. Иначе е много лесно за изпълнение.

Допълнителна информация

Еритритол и Stevia слагайте на вкус. Опитвайте и на вас да ви харесва.

Течната сметана, която ползвах, е 36 процента на Pilos от Lidl. Но може и тази от 30 процента.

Ореховото мляко е домашно. Него го прецедих само веднъж през обикновена цедка. Исках да е по-гъсто за муса. Даже може и да не го прецеждате. Ето тук съм обяснила как го правя: домашно орехово мляко

Вместо орехово мляко може да ползвате бадемово или друго.

Вместо какаовото масло и какаовата маса може да ползвате 100 гр. натурален шоколад. Може да добавите и малко какао заедно с шоколада. Да речем 15 грама.

Необходими продукти

За шоколадовия мус:

  • 20 гр. желатин
  • 200 мл. течна неподсладена сметана
  • 200 мл. мляко/аз ползвах орехово/
  • 1 ч.л. ванилия
  • 80 гр. подсладител- стевия, еритритол или и двете комбинирано
  • 40 гр. какаово масло
  • 80 гр. какаова маса

/Вместо какаовото масло и какаовата маса може да използвате 100 гр. натурален шоколад и какао на прах./

За ваниловата част:

  • 20 гр. желатин
  • 250 мл. течна сметана
  • 250 мл. мляко /аз използвах орехово/
  • 1 ч.л. ванилия
  • 60 гр. подсладител- Stevia, еритритол или комбинирано

Начина на приготвяне

На шоколадовия мус:

Разтваряте желатина в 6 с.л. студена вода и оставяте настрани за 10-15 минути да набъбне.

Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона, на среден огън.

Бърка се, но не бива да завира. Като видите, че отстрани се появяват балончета сваляте от котлона.

Разтваряте желатина на водна баня и изсипвате при сместа. След това наливате в подходяща форма. Като се охлади прибирате в хладилник, докато стегне хубаво.

На ваниловата част:

Цялата процедура се повтаря и тук. Разтваряте желатина в 6 с. л. студена вода и оставяте настрани за 10- 15 минути да набъбне.

Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона, на среден огън.

Бърка се, но не бива да завира. Като видите, че отстрани се появяват балончета сваляте от котлона.

Разтваряте желатина на водна баня и изсипвате при сместа. Като се охлади наливате върху шоколадовата част и прибирате в хладилника да стегне.

След като вашия кето мус с еритритол и Stevia е готов, препоръчвам да го консумирате без притеснения за вашето и здраве и фигура, в компанията на любимите ви хора