Кето кокосова торта със стевия
Чакането за рецептата за тази кето кокосова торта със стевия си заслужава. Уникално вкусна е!
Избирайте мляко с по-голям процент мазнини и по-малко въглехидрати. Може да го срещнете като кокосов крем или сметана. В случая млякото трябва да е със стайна температура.
Начин на приготвяне:
- Всички продукти за блатовете се слагат заедно в една купа. Бърка се с бъркалка, не с миксер.
- Сместа се разделя на две равни части.
- Изпичат се два блата. Тавичката ми е с размер 20 см. Задължително сложете хартия за печене и леко я намажете с масло.
- Блатовете се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 минути. Но това зависи от фурната, моята е газова.
- Оставете блатовете напълно да изстинат.
- Докато се пекат блатовете, си направете крема. Разбийте първо сметаната на гъст крем. След това прибавете маскарпонето, ванилията и подсладителя. Разбийте отново. Приберете крема в хладилника, докато станат готови блатовете.
- Накрая сглобявате тортата и украсявате по ваш вкус. Приберете я в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
